Home » D:News » Institutul Superior de Sănătate italian: Media de vârstă a noilor infectați a scăzut la 43 de ani

Institutul Superior de Sănătate italian: Media de vârstă a noilor infectați a scăzut la 43 de ani

Publicat: 24.07.2020
Institutul Superior de Sănătate italian: Media de vârstă a noilor infectați a scăzut la 43 de ani
Sursa foto: Pixabay

Institutul Superior de Sănătate italian atrage atenția că media de vârstă a noilor infectați cu coronavirus a scăzut de la 47 de ani la 43: „Ajunge o săptămână pentru ca totul să înceapă din nou”.

Institutul Superior de Sănătate din Italia a lansat un apel la responsabilitate, în condițiile în care, potrivit HuffPost, „situația este în general pozitivă”, dar „îngrijorarea constă în păstrarea responsabilității. Fără a dori să producem alarmisme inutile și dăunătoare, trebuie să realizăm că o săptămână este suficientă pentru ca totul să înceapă din nou”.

Reprezentanții Institutului Superior de Sănătate fac referire la tineri, surprinși în imagini trăind viața de noapte adesea fără mască și mult prea aproape unii de alții, potrivit Mediafax.

„În șapte zile, vârsta medie a cazurilor pozitive a scăzut de la 47 la 43 de ani”, explică ISS, care în ultimul raport publicat pe 17 iulie – cu date culese între 6 și 12 iulie – arăta că în aproape toate regiunile au fost diagnosticate noi cazuri de infecție.

A crescut procentul persoanelor care au sub 18 ani, testate pozitiv

În urmă cu câteva zile, directorul medical al Institutului Spallanzani din Roma, Francesco Vaia, a spus că procentul persoanelor care au sub 18 ani și au fost testate pozitiv a crescut de la 2% la 9,43% din cazurile noi.

Scăderea vârstei medii a celor infectați, însă, „nu înseamnă neapărat că infecția este mai răspândită în rândul celor mai tineri decât înainte”, adaugă cei de la Institutul Superior de Sănătate.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase