Home » D:News » Un medic din România, declarat bolnav de COVID-19 la fiecare 3 zile, spune că nu mai are încredere în teste

Un medic din România, declarat bolnav de COVID-19 la fiecare 3 zile, spune că nu mai are încredere în teste

Un medic din România, declarat bolnav de COVID-19 la fiecare 3 zile, spune că nu mai are încredere în teste
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 28.07.2020

Andrei, medic specialist, a fost infectat cu COVID-19 în urmă cu o lună, internat în spital şi externat cu un test negativ care ar fi trebuit să îi aducă libertatea. La muncă i s-a cerut al doilea test negativ, iar de 2 săptămâni se retestează periodic şi iese pozitiv. Medicul nu mai are încredere.

Andrei este medic şi a fost infectat cu COVID-19. Este şi unul dintre pacienţii care apar în raportări ca fiind caz pozitiv, deşi a fost tratat în spital şi a scăpat de orice simptom, potrivit Mediafax.

La externare a plecat cu un test negativ şi nu a primit nicio recomandare: i s-a spus că este liber.

A vrut să se întoarcă la muncă, dar nu a fost primit fără al doilea test negativ.

De două săptămâni se retestează periodic şi primeşte doar rezultate pozitive.

Apartaele ar detecta și virusurile moarte

Epidemiologii spun că aparatele RT-PCR detectează şi virusurile moarte şi din această cauză, chiar dacă pacienţii sunt trataţi şi scapă de infecţia cu COVID-19, ies pozitivi, deşi nu mai reprezintă niciun pericol.

„Din 3 în 3 zile mă testez de COVID-19 şi toate testele ies pozitive, cu toate că eu nu mai am niciun simptom încă din a zecea zi de internare. Nemaiavând niciun fel de recomandare medicală, îmi continui viaţa normal, mă văd cu prietenii, cu familia, dar eu tot ies pozitiv la teste efectuate”, spune Andrei.

Acesta a consultat mai mulţi medici care i-au spus că aparatele de testare nu sunt tocmai exacte şi identifică virusurile moarte drept virusuri active.

„Am vorbit cu mai mulţi medici care mi-au explicat că pot ieşi pozitiv luni de zile, pentru că aceste aparate nu sunt exacte. Ele depistează şi virusuri moarte ceea ce înseamnă că eu pot să ies pozitiv a la long. Unii pacienţi au fost internaţi pe acest criteriu cu zilele, 60-80 de zile şi au tot ieşit pozitivi. Aparatele nu sunt foarte corecte şi exacte, ele chiar văd şi virusurile moarte şi depistează testele ca fiind pozitiv, nemaiavând niciun simptom sau simptomatologie”, a declarat acesta.

Testarea cu anticorpi

El a mai spus că şi-a făcut şi testul de anticorpi, care a demonstrat că a dobândit anticorpi.

„Sper să mă ţină cât mai mult. Eu nu mai sunt un pericol pentru societate din cauza virusului”.

Din cauza posibilelor erori de testare, are de suferit întreg sistemul medical.

„Minusurile sunt multe, în special pentru pacienţi şi pentru mine, că nu-mi pot face meseria. Eu am foarte mulţi pacienţi cu boli cronice care mă aşteaptă la spital şi nu sunt văzuţi de nimeni”, a mai declarat Andrei.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase