Home » D:News » În cât timp se recuperează adulţii tineri, anterior sănătoşi, cu forme uşoare de COVID-19

În cât timp se recuperează adulţii tineri, anterior sănătoşi, cu forme uşoare de COVID-19

În cât timp se recuperează adulţii tineri, anterior sănătoşi, cu forme uşoare de COVID-19
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 29.07.2020

Adulţii tineri, anterior sănătoşi, au nevoie de până la trei săptămâni să se recupereze după ce au fost infectaţi cu noul coronavirus, chiar şi dacă au făcut o formă uşoară a bolii, rezultă dintr-o analiză realizată de Centrul pentru Controlul şi Prevenirea bolilor din Statele Unite (CDC).

În urma unui sondaj telefonic realizat în rândul adulţilor simptomatici cu forme uşoare de COVID-19, s-a constatat că 35% nu au revenit la starea lor de sănătate obişnuită decât după două-trei săptămâni de la momentul testării.

Tusea, oboseala şi dificultăţile de respiraţie au fost printre simptomele care au persistat săptămâni întregi după momentul testării.

Raportul CDC, citat de Reuters, concluzionează că recuperarea după infecţia cu noul virus, poate fi prelungită chiar şi la adulţii tineri, fără condiţii medicale cronice.

Care au fost persoanele cu infecție COVID-19 cercetate

Studiul a fost făcut pe persoane care aveau peste 18 ani şi s-au testat pentru COVID-19 la o vizită în ambulatoriu, a spus CDC.

Interviurile au fost efectuate la 14 până la 21 de zile de la data testării, iar pacienţii au fost întrebaţi despre simptome pe care le-au avut în momentul testării, dacă au revenit la starea lor de sănătate obişnuită şi dacă suferă de vreo afecţiune medicală cronică.

Dintre cele 292 de persoane intervievate, 274 au raportat că au prezentat unul sau mai multe simptome în momentul testării. Printre respondenţii simptomatici care au raportat că nu au revenit la starea lor de sănătate obişnuită, 26% aveau între 18 şi 34 de ani, 32% au fost între 35 şi 49 de ani, iar 47% peste 50.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase