Home » D:News » Grecia a anunțat reducerea tensiunilor cu Turcia în estul Mării Mediterane

Grecia a anunțat reducerea tensiunilor cu Turcia în estul Mării Mediterane

Publicat: 29.07.2020
Grecia a anunțat reducerea tensiunilor cu Turcia în estul Mării Mediterane
Credit foto: Profimedia

Grecia anunţă reducerea tensiunilor cu Turcia în estul Mării Mediterane. Tensiunile au izbucnit după ce Turcia a trimis o navă de forare petrolieră în apele aflate sub jurisdicţie elenă.

Disputa dintre cei doi aliaţi NATO a izbucnit săptămâna trecută, când Turcia a trimis o navă de foraj în apele controlate de Grecia din estul Mării Mediterane.

Comunitatea internaţională a condamnat acţiunea Turciei de a-şi trimite nava în apele aflate sub jurisdicţie elenă în privinţa forajului de petrol şi gaze naturale.

Acuzațiile aduse Greciei de Turcia

Turcia acuză Grecia că a încercat să o excludă de la exploatarea echitabilă a resurselor din estul Mediteranei, argumentând că insulele greceşti nu ar trebui incluse în calcularea zonelor economice exclusive, potrivit Mediafax. Atena susţine că acţiunea Turciei reprezintă o încălcare a dreptului internaţional.

Tensiunile dintre cele doua ţări s-au diminuat în cursul zilei de luni, iar purtătorul de cuvânt al guvernului grec, Stelios Petsas, a declarat că Atena este gata să negocieze cu Turcia „în cadrul dreptului internaţional şi a relaţiilor bună vecinătate”, relatează Deutsche Welle.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase