Home » D:News » Un elicopter al Aviației Britanice a scăpat la limită dintr-un accident

Un elicopter al Aviației Britanice a scăpat la limită dintr-un accident

Un elicopter al Aviației Britanice a scăpat la limită dintr-un accident
Imaginile de rețelele de socializare indică faptul că elicopterul s-a lovit de niște cabluri electrice.
Publicat: 02.08.2020

Imaginile de pe rețelele de socializare indică faptul că elicopterul s-a lovit de niște cabluri electrice.

O serie de postări de pe rețelele de socializare indică faptul că un elicopter Chinook al Forțelor Aeriene Regale din Regatul Unit a fost nevoit să execute o aterizare de urgență ca urmare a daunelor produse de niște cabluri electrice.

The Drive notează faptul că aterizarea a avut loc în apropierea satului Llangynin din Țara Galilor. Cel mai probabil, elicopterul se afla într-o misiune de antrenament de rutină, decolând de la baza aeriană Odiham din Hampshire, Anglia.

Daune minore

Un comunicat al Forțelor Aeriene Regale precizează faptul că elicopterul a suferit „daune minore” și că doar un singur membru al echipajului a fost rănit. Imaginile de pe rețelele de socializare indică faptul că elicopterul Chinook are o serie de urme pe vârful său. De asemenea, parbrizul acestuia pare distrus și trebuie înlocuit.

În prezent este neclar dacă elicopterul s-a lovit de liniile de înaltă tensiune ca urmare a unei defecțiuni tehnice sau dacă o elicopterul a fost lovit de către cabluri, ceea ce a dus la necesitatea aterizării. Trebuie precizat că elicopterele Chinook, în ciuda mărimii lor, sunt folosite pentru misiuni la joasă altitudine deoarece motoarele cu care sunt echipate permit o manevrare rapidă.

Altitudinea pe care aceste eicoptere o pot menține în timpul misiunilor poate coincide adesea cu cea a stâlpilor care susțin cablurile de electricitate. Asta înseamnă că riscul unor astfel de accidente poate fi destul de mare.

Accidentul a avut loc și din cauza faptului că elicopterul Chinook  nu era echipat cu un sistem de tăiere al cablurilor. În general un astfel de sistem este folosit de către elicoptere civile, folosite în agricultură sau în alte domenii. De asemenea, pare a fi și dotarea standard în cazul aviației americane.

Citește și:

O gorilă de 210 kilograme a fost dusă cu elicopterul pentru o tomografie computerizată. Premiera a fost surprinsă în imagini

Un american a îndreptat un laser în ochii pilotului unui elicopter de poliţie aflat în zbor – VIDEO

Penicilina, elicopterul şi rachetele. Cele mai importante invenţii din Al Doilea Război Mondial

”Carul lui Satan”, elicopterul de atac sovietic Mi-24, a fost (şi este) spaima trupelor terestre inamice

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase