Home » D:News » Fostul papă Benedict al XVI-lea este grav bolnav

Fostul papă Benedict al XVI-lea este grav bolnav

Fostul papă Benedict al XVI-lea este grav bolnav
Publicat: 03.08.2020

Fostul papă Benedict al XVI-lea este grav bolnav, după ce s-a întors la Vatican dintr-o vizită în Germania, a raportat luni ziarul german Passauer Neue Presse, citându-l pe biograful papei.

Benedict, în vârstă de 93 de ani, a devenit foarte fragil, iar vocea sa abia se aude, a spus biograful Peter Seewald cotidianului citat de Reuters.

Dar, la o întâlnire cu Seewald, sâmbătă, Benedict, născut în Germania, părea optimist și a spus că ar încerca să scrie din nou, dacă își va recăpăta puterea, a spus raportul, care precizează că fostul papă suferă de zona zoster.

Benedict a venit în Bavaria natală în iunie pentru a-i face o ultimă vizită fratelui Georg Ratzinger, în vârstă de 96 de ani, care a și murit la scurt timp după aceea.

Demisia papei Benedict al XVI-lea

Aceasta a fost prima călătorie a lui Benedict în afara Italiei din 2013, anul în care a demisionat.

În 11 februarie 2013, papa Benedict al XVI-lea (Joseph Ratzinger), pe atunci în vârstă de 85 de ani, ales al 265-lea papă în aprilie 2005 succedându-i lui Ioan Paul al II-lea, a creat o surpriză anunţându-şi demisia, începând cu 28 ale lunii, o premieră în peste şapte secole. Motivul invocat a fost că nu mai avea „suficientă forţă” să conducă Biserica Catolică, din cauza „vârstei înaintate”.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase