Home » D:News » Japonezii au inventat masca inteligentă care poate dicta, transcrie și traduce în opt limbi

Japonezii au inventat masca inteligentă care poate dicta, transcrie și traduce în opt limbi

Japonezii au inventat masca inteligentă care poate dicta, transcrie și traduce în opt limbi
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 09.08.2020

Japonezii au inventat masca inteligentă care traduce în opt limbi. Masca poate transcrie, dicta şi amplifica vocea celui care o poartă şi poate traduce vorbirea.

Un start-up japonez, Donut Robotics, a inventat o mască inteligentă concepută pentru a facilita comunicarea şi distanţarea socială, scrie CNN.

În combinaţie cu o aplicaţie, masca inteligentă C-Face Smart poate transcrie, dicta şi amplifica vocea celui care o poartă şi poate traduce vorbirea în opt limbi diferite – japoneză, chineză, coreeană, vietnameză, indoneziană, engleză, spaniolă şi franceză.

Ce preț va avea o astfel de mască

Cei care o poartă nu vor fi protejați de noul coronavirus, dar se pot bucura de înalta ei tehnologie. Este fabricată din plastic alb şi silicon şi are un microfon încorporat care se conectează la smartphone prin Bluetooth.

Cipul Bluetooth al măştii se poate conecta la telefon de la 10 metri distanţă.

O astfel de mască are prețul între 40 şi 50 de dolari, potrivit Mediafax.

Iniţial, Donut Robotics a dezvoltat un software de traducere pentru un robot. Proiectul a stagnat odată cu pandemia, dar inginerii au venit cu ideea de a folosi acelaşi software pentru realizarea unei măşti pentru faţă.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase