Home » D:News » Jeff Bezos a vândut din acţiunile deținute la Amazon, compania pe care a fondat-o

Jeff Bezos a vândut din acţiunile deținute la Amazon, compania pe care a fondat-o

Jeff Bezos a vândut din acţiunile deținute la Amazon, compania pe care a fondat-o
Jeff Bezos / Credit foto: Shutterstock
Publicat: 07.08.2020

Jeff Bezos, CEO-ul Amazon şi cel mai bogat om din lume, a vândut acţiuni în valoare de 3,1 miliarde de dolari din compania pe care a fondat-o în 1994, scrie CNBC.

Bezos deţine până acum 54 de milioane de acţiuni în cadrul Amazon, fapt ce îi duce averea la peste 170 de miliarde de dolari. De la începutul anului până acum, acţiunile companiei au crescut cu 73%, incluzând aici o creştere de 2,1% miercuri, 5 august.

Amazon a înregistrat în ultimele luni cel mai mare profit din istoria de 26 de ani a companiei în ciuda faptului că investitorii estimau că profiturile vor fi şterse din cauza costurile impuse de criza sanitară, care se ridică la 4 miliarde de dolari.

În schimb, rezultatele după aplicarea impozitelor s-au dublat şi au ajuns la 5,2 miliarde de dolari, în timp ce încasările au crescut cu 40% şi au ajuns astfel la 88,9 miliarde de dolari.

Averea lui Bezos a ajuns la un moment dat în luna iulie la 189 de miliarde de dolari, depăşind capitalizarea unor companii precum Nike, IBM şi McDonald’s.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase