Home » D:News » Cât de mult ne protejează masca artizanală făcută acasă. Explicația unui medic român

Cât de mult ne protejează masca artizanală făcută acasă. Explicația unui medic român

Cât de mult ne protejează masca artizanală făcută acasă. Explicația unui medic român
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 10.08.2020

Masca artizanală făcută acasă ajută, spune Ion Alexie, medic infecţionist la spitalul Summerlin din Las Vegas. Acesta îi dă ca exemplu pe cei 139 de clienți „tratați” de două coafeze infectate și care purtau măști artizanale.

Măștile artizanale pot fi folosite cu încredere, spune medicul Ion Alexie din Las Vegas, deși gradul de protecţie este mai scăzut ca în cazul unei măşti chirurgicale.

Ca să întărească această idee, infecţionistul a dat ca exemplu un studiu epidemiologic publicat recent de Centrul de Prevenire şi Control al Bolilor (CDC) din SUA.

Studiul a fost făcut într-un salon de coafură din Missouri.

Câți oameni s-au infectat dintre cei 139 serviți de două coafeze infectate cu COVID-19

„Sunt doctorul Alexie din Las Vegas şi vreau să vă fac un mic clip despre purtarea măştilor, incluzând cele făcute acasă, de oameni, din diverse materiale, tricouri, cârpe şi ce au ei. Vă prezint o publicație de la Centrul de Prevenire şi Control al Bolilor din America, care a fost publicată acum de curând, pe 14 iulie 2020”, a spus medicul, potrivit Mediafax.

„Din cei 139 de clienţi pe care cele două coafeze infectate i-au servit niciunul nu s-a infectat, în acelaşi timp câţiva membri din familiile celor două bolnave de COVID-19 s-au infectat pentru că acasă nu au purtat măştile”, a mai declarat Ion Alexie.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase