Home » Știință » Un studiu a identificat un potențial tratament pentru COVID-19

Un studiu a identificat un potențial tratament pentru COVID-19

Un studiu a identificat un potențial tratament pentru COVID-19
Publicat: 05.08.2020

Molecula 3CLpro pare a împiedica multiplicarea coronavirusurilor.

O echipă de virusologi de la Facultatea de Medicină Veterinară a Universității Kansas, SUA, a publicat recent un studiu în care prezintă un posibil tratament terapeutic pentru COVID-19. Yunjeong Kim și Kyeong-Ok „KC” Chang au descoperit că 3CLpro, inhibitori ai  proteazei virale pot reprezenta ține ale terapiilor împotriva COVID-19, notează Medicalxpress.

„Dezvoltarea tratamentelor și vaccinurilor sunt cele mai mari ținte în cercetarea COVID-19, iar tratamentul este într-adevăr importantă”, explică dr. Chang, expert în patologie. Cercetătorul mai adaugă: „Acest articol descrie inhibitori de protează care vizează coronavirusul 3CLpro, care este o țintă terapeutică binecunoscută”.

Moleculele care inhibă dezvoltarea coronavirusului

Experimentele din laborator au dovedit faptul că o serie de inhibitori 3CLpro ai corovirusului au blocat reproducerea virusurilor MERS-CoV și SARS-CoV-2. Această descoperire sugerează faptul că o serie de compuși ar trebuie testați, aceștia putând fi utili împotriva infecției COVID-19.

„Munca pe care acest grup de cercetători o desfășoară pe antivirale și inhibitori pentru SARS și MERS la Universitatea Kansas de câțiva ani a fost vitală pentru abilitatea a accentua cercetarea asupra virusului SARS-CoV-2 și a terapiilor împotriva acestuia”, explică Peter K. Dorhout, vicepreședinte al programului de cercetare al Universității.

Studiul a fost publicat în Science Translational Medicine.

Citește și:

A fost descoperit un efect advers pe termen lung al infectării cu COVID-19

Noi măsuri împotriva COVID-19 în Grecia și Cipru. Măştile devin obligatorii pe feriboturi

Rusia pregătește vaccinarea în masă împotriva COVID-19

Un grup de cercetători a testat un vaccin anti COVID-19 fără a avea dovezi că acesta ar fi eficient

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase