Home » D:News » Viitorii președinți americani vor folosi un Air Force One hipersonic

Viitorii președinți americani vor folosi un Air Force One hipersonic

Publicat: 25.08.2020
Viitorii președinți americani vor folosi un Air Force One hipersonic
Forțele Aeriene ale SUA au comandat o navă hipersonică care va fi folosită ca aeronavă prezidențială.

Forțele Aeriene ale SUA au comandat o navă hipersonică care va fi folosită ca aeronavă prezidențială.

GALERIE FOTO

Air Force One este una dintre cele mai cunoscute aeronave din lume și asta deoarece acesta este folosită de către președinții Statelor Unite pentru deplasările internaționale. Futurism notează faptul că, în viitor, avionul care va purta acest nume de cod va fi hipersonic.

Forțele Aeriene ale SUA au acordat recent contractul pentru construirea unei noi aeronave prezidențiale companiei Hermeus. Conform detaliilor cunoscute de către public, această companie va livra un avion care va atinge Mach 5, de cinci ori viteza sunetului. În termeni mai simpli, o călătorie între New York și Paris va dura doar 1,5 ore în loc de șapte, ca în prezent.

Planuri de viitor

În 2021, Boeing urmează să livreze următoarea aeronavă prezidențială, ceea ce înseamnă că avionul hipersonic de la Hermeus va înlocui acest viitor avion.

În prezent, Hermeus a reușit să construiască și să testeze un motor care va trebui să asigure portanța viitoarei aeronave hipersonice. Start-up-ul a lucrat la acest motor începând mai bine de un an și jumătate și a finalizat testele în luna martie a acestui an.

Odată cu acordarea acestui contract, Hermeus va trebuie să livreze mai mult decât un simplu avion hipersonic. Dat fiind faptul că Air Force One poate funcționa ca birou al președintelui SUA, viitorul avion va trebui să îndeplinească o serie de standarde de securitate și de conform extrem de ridicate.

Citește și:

Cine a fost primul preşedinte american care a zburat la bordul unui Air Force One?

Chinezii au construit un avion hipersonic care poate parcurge distanţa Beijing – New York în doar câteva ore. Unii experţi avertizează: ”poate fi un bombardier greu hipersonic”

Imagini cu un nou avion spaţial hipersonic al Rusiei. Proiectul pregătit de ruşi care intră în cursa avioanelor spaţiale – FOTO

”Sanie” hipersonică testată de SUA: Viteza este atât de mare încât vehiculul nu poate fi văzută nici pe filmarea cu încetinitorul/ VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase