Home » D:News » Americanii au folosit o metodă revoluţionară pentru a salva pacienţii COVID-19 critici

Americanii au folosit o metodă revoluţionară pentru a salva pacienţii COVID-19 critici

Americanii au folosit o metodă revoluţionară pentru a salva pacienţii COVID-19 critici
Publicat: 19.08.2020

Un grup de medici de la un spital din New York a descoperit că inducerea hipotermiei terapeutice poate salva pacienţii critici cu Covid. Medicii au aplicat metoda doar pe 4 pacienţi conectaţi la ventilatoare.

Mai mulţi medici de la un spital din New York au descoperit că inducerea hipotermiei terapeutice poate duce la deconectarea de la ventilatoare a pacienţilor aflaţi în stare critică. Au aplicat metoda reducerii temperaturii corpului pe 4 pacienţi conectaţi la ventilatoare. După 48 de ore în care temperatura lor a fost de numi 34,5 grade Celsius, toţi cei patru pacienți au avut un nivel ridicat de oxigen, iar doi au fost scoşi de pe aparate.

Practic, această nouă stare îi ajută pe pacienţi să aibă o rată metabolică scăzută, fapt care împiedică organismul să folosească multă energie.

Medicii români afirmă că au cunoștință despre această tehnică

Medicii din România cunosc această tehnică. O folosesc pentru chirurgia cardiovasculară, de exemplu, când scad temperatura corpului pentru a proteja creierul în timpul intervenţiilor pe cord deschis.

Metoda nu este însă lipsită de riscuri.

„Scăderea ratei metabolice înseamnă o scădere a emisiilor de dioxid de carbon şi o scădere a producţiei de acizi. În cazul pacienţilor cu coronavirus care au şi hipertermie, deci o temperatură ridicată, această rată metabolică se accelerează. Este o inducere, aşa numita stare de hibernare pe care anumite animale o au, tocmai pentru reducerea acestei rate metabolice. Există riscuri ale acestei răciri a organismului, în primul rând există riscul de a dezvolta anumite aritmii cardiace, pentru că tot orgnismul este supus la o temperatură scăzută, există riscul de a dezvolta anumite dezechilibre electrolitice. Metoda răcirii pacienţilor cu coronavirus nu va reprezenta niciodată o metodă de tratament, este mai degrabă o metodă salvatoare, care, dacă va fi implementată la scară largă va fi doar pentru pacienţii care sunt în stare gravă, cu prognostic rezervat”, a declarat Radu Ţincu, medic specialist ATI Toxicologie Floreasca, citat de Mediafax.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase