Home » D:News » NASA investighează o scurgere de aer la bordul ISS

NASA investighează o scurgere de aer la bordul ISS

NASA investighează o scurgere de aer la bordul ISS
Oficialii explică faptul că aceasta nu reprezintă un pericol pentru astronauții de la bordul stației.
Publicat: 22.08.2020

Oficialii explică faptul că aceasta nu reprezintă un pericol pentru astronauții de la bordul stației.

NASA caută sursa unei scurgeri minore de aer de pe Stația Spațială Internațională. Cu toate acestea, oficiali agenției au ținut să sublinieze că echipajul Expediției 63 la bordul Stației nu este în pericol imediat și își vor petrece weekendul în segmentul rusesc al laboratorului de orbită, modulul de serviciu Zvezda, notează Space.

Astronauții pot lucra într-un mediu controlat în interiorul stației, dar laboratorul de pe orbita terestră nu este niciodată complet etanș, un pic de aer se scurge mereu în timp, necesitând reumplerea de rutină din rezervoarele de azot și oxigen care sunt trimise în timpul misiunilor de marfă.

Problema a fost observată în septembrie 2019

Scurgerea a fost detectată pentru prima dată în septembrie 2019, dar nu a afectat operațiunile normale. Nici rata pierderilor de aer nu a fost accelerată sau suficient de mare pentru a provoca alarmă, așa că NASA a monitorizat situația și s-a concentrat asupra altor priorități ale stației înainte de a se ocupa de aceasta.

„Acum că avem o perioadă relativ liniștită în operațiuni, ieșirile spațiale, traficul de vehicule, membrii suplimentari ai echipajului pot avea ca rezultat fluctuații interne, echipajul va închide trapa spre fiecare modul, astfel încât echipa de la sol să poată monitoriza presiunea fiecărui segment pentru a izola și mai mult sursa”, explică Dan Huot, purtătorul de cuvânt al agenției.

Ancheta actuală privind scurgerile nu este prima pe care membrii echipei stației spațiale au efectuat-o. Oficialii NASA au subliniat că această scurgere este mai mică decât cea cu care s-au confruntat astronauții în 2018.

În august 2018, o mică scurgere de aer a fost descoperită într-o navă spațială rusă Soyuz atașată de stație, iar membrii echipajului Expediției 56 au găsit în cele din urmă o gaură de 2 milimetri în lățime în pereții navetei. Oficialii ruși au investigat cauza scurgerii, deși din septembrie 2019, rapoartele mass-media au indicat că nu sunt pregătiți să împărtășească public ceea ce s-a întâmplat.

Citește și:

Cum „reînvaţă” un astronaut să meargă pe Pământ după aproape 200 de zile pe Staţia Spaţială Internațională

SpaceX va asigura serviciile de logistică pentru staţia spaţială către Lună a NASA

NASA vrea să instaleze o capsulă-hotel pe Staţia Spaţială Internaţională

Staţia Spaţială Internaţională ar putea să îşi continue activitatea până în anul 2030

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase