Home » D:News » Anunțul activistei Greta Thunberg după un an întreg de campanie pentru combaterea crizei climatice

Anunțul activistei Greta Thunberg după un an întreg de campanie pentru combaterea crizei climatice

Anunțul activistei Greta Thunberg după un an întreg de campanie pentru combaterea crizei climatice
Sursa foto: Twitter Greta Thunberg
Publicat: 26.08.2020

Activista suedeză de mediu, Greta Thunberg, a declarat că a revenit la şcoală după un an de campanie pentru combaterea schimbările climatice.

GALERIE FOTO

„Anul meu s-a terminat şi mi se pare atât de grozav că în sfârşit mă întorc din nou la şcoală!”, a scris tânăra de 17 ani pe Twitter, ataşând o fotografie zâmbitoare cu ea cu ghiozdanul pe spate şi cu mâinile sprijinite pe bicicletă.

Thunberg nu a spus în ce oraş sau la ce şcoală îşi va continua studiile.

Greta Thunberg a traversat Ocenaul Atlantic cu barca

Din iunie 2019, călătoriile desfășurate de către activista de mediu în întreaga lume au obligat-o să înveţe la distanţă.

Ea a călătorit peste Atlantic navigând cu barca – sperând să evidenţieze emisiile de carbon rezultate în urma zborului. Destinaţia ei finală a fost conferinţa climatică COP25 ONU în capitala din Chile.

Întâlnire cu Angela Merkel la Berlin

Dar evenimentul a fost mutat în cele din urmă la Madrid din cauza tulburărilor masive din Chile, forţând-o pe Greta Thunberg să navigheze din SUA în Europa la bordul unei ambarcaţiuni a unui cuplu tânăr australian.

Săptămâna trecută, cancelarul german Angela Merkel a găzduit la Berlin o întâlnire ce a avut ca temă principală schimbările climatice. Luisa Neubauer din Germania, Anuna de Wever din Belgia s-au alăturat Gretei Thunberg, pentru o întâlnire de o oră şi jumătate cu cancelarul, potrivit Mediafax.

„I-am cerut să trateze criza climatică la fel cum ar trata orice altă criză”, a spus Thunberg, în urma întâlnirii.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase