Home » D:News » O universitate din România lansează VR-Mind, un produs pentru antrenarea și reantrenarea minții umane pentru a preveni tulburările emoționale

O universitate din România lansează VR-Mind, un produs pentru antrenarea și reantrenarea minții umane pentru a preveni tulburările emoționale

O universitate din România lansează VR-Mind, un produs pentru antrenarea și reantrenarea minții umane pentru a preveni tulburările emoționale
Credit foto: Pixabay
Publicat: 31.08.2020

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) lansează forma finală a produsului VR-Mind pentru reglare psihologică prin tehnologie virtuală.

Produsul VR-Mind, derivat din cercetări psihologice, urmărește antrenarea și reantrenarea minții umane pentru a preveni tulburările emoționale, putând fi implicat și ca modul în tratamentele psihoterapeutice mai complexe, inclusiv în promovarea sănătății mintale.

Acesta urmărește identificarea și modificarea distorsiunilor cognitive de tip atențional, interpretativ și de memorie, prin efectuarea unor sarcini sau jocuri în realitatea virtuală.

Prototipul inițial al produsului a fost lansat în anul 2018, dar acesta a fost îmbunătățit pe baza testărilor și a feedback-urilor.

Produsul VR-Mind, utilizat deja în cercetări

Produsul VR-Mind este utilizat deja în cercetări efectuate în cadrul UBB și în serviciile clinice validate științific din cadrul Clinicii Universitare de Psihologie PsyTech a UBB.

„Tehnologiile psihologice, dacă sunt derivate din cercetări avansate și dacă sunt și gândite să fie accesibile, pot produce rapid mutații sociale semnificative, în beneficiul bunăstării/calității vieții oamenilor. Mă refer aici la prevenirea unor tulburări psihice, la tratamentul lor și la promovarea stării de bine. VR-Mind este un astfel de produs! Mă bucur să văd cum colaborarea UBB cu compania americană EON Reality, începută în urmă cu 10 ani, imediat după lansarea deja cunoscutului din AVALONUL UBB, continuă și generează produse și servicii inovative către societate”, a declarat Daniel David, rectorul UBB și directorul acestui proiect.

Produsul este lansat împreună cu compania americană EON Reality Inc.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase