Home » D:News » Îmbrăcămintea care distruge toate virusurile cu care intră în contact

Îmbrăcămintea care distruge toate virusurile cu care intră în contact

Publicat: 07.09.2020
Îmbrăcămintea care distruge toate virusurile cu care intră în contact
Sursa foto: Just5 Facebook

Este posibil ca un articol vestimentar să îi ajute pe oameni să fie mai protejați împotriva virusului Sars-cov-2? Pentru cinci companii din sectorul textil – HeiQ, 2A SPA, Windtex Vagotex, Coats și Sitip – răspunsul este da.

Cu acest obiectiv s-a născut „Just5”, o jachetă auto-igienizantă care promite să distrugă virusurile cu care intră în contact.

Atât ţesăturile, cât și fermoarele au fost tratate de HeiQ Viroblock, o tehnologie textilă capabilă să distrugă 99,99% din viruși în doar cinci minute prin acţiunea sa antivirală instantanee împotriva Sars-Cov-2 verificată de Peter Doherty Institute for Infection and Imunitatea din Melbourne, Australia.

Fermoare capabile să se auto-igienizeze foarte repede

Jacheta, care este disponibilă pe platforma de crowdfunding kickstarter.com, a fost proiectată cu colaborarea IED din Torino și este caracterizată de câteva soluții tehnico-stilistice, cum ar fi fermoarele speciale care se auto-igienizează în doar 5 minute după fiecare atingere.

În plus, tehnologia HeiQ Viroblock, care a fost dezvoltată inițial pentru a trata măștile de față înregistrate de Swiss Medi ca dispozitive medicale, protejează împotriva picăturilor de salivă care persistă în aer și se așează pe suprafețe. Compoziţia sa este o combinație sinergică, în aşteptarea de a fi brevetată, între micro-particule de argint și un lipozom vezicular, transmite Rador.

Primii producători de fermoare din Europa

Toate ingredientele sunt de calitate cosmetică, durabile și sigure pentru piele.

„Producem fermoare din 1934, am fost primii în Europa. În ultima perioadă, ne-am dedicat în principal dezvoltării soluțiilor de sustenabilitate a mediului pentru aplicații în sectorul accesoriilor textile. Acum, prin această nouă linie de fermoare capabile să se auto-igienizeze foarte repede în momentul în care sunt contaminate de microorganisme, sperăm să aducem o mică contribuție pentru a limita răspândirea pandemiei”, explică Carlo Ilotte, președintele 2A Spa.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase