Home » D:News » O fată de 12 ani, trântită la pământ și arestată. Poliția din Hong Kong a fost intens criticată

O fată de 12 ani, trântită la pământ și arestată. Poliția din Hong Kong a fost intens criticată

O fată de 12 ani, trântită la pământ și arestată. Poliția din Hong Kong a fost intens criticată
Sursa foto: Twitter
Publicat: 07.09.2020

Poliţia din Hong Kong a fost criticată după arestarea violentă a unei fete de 12 ani. Familia fetei spune că aceasta a fost prinsă în mulțimea care protesta în timp ce se afla la cumpărături.

Videoclipul distribuit pe scară largă pe reţelele de socializare şi în mass-media din Hong Kong îi arăta pe ofiţerii care încearcă să împrăştie un grup de oameni în care se afla şi tânăra fată. Aceasta încercă să fugă. Un ofiţer o trânteşte la pământ, în timp ce alţii îl ajută să o imobilizeze.

Arestarea a avut loc pe fondul celui mai mare protest de stradă din ultimele luni în Hong Kong.

Fata de 12 ani a fugit „într-un mod suspect”

Mama fetei a declarat pentru Apple Daily că intenţionează să îi dea în judecată pe ofiţeri şi să depună o plângere oficială. Ea a spus că fiica ei şi fiul ei în vârstă de 20 de ani au fost amendaţi în temeiul legilor oraşului împotriva adunărilor. Ea a precizat că cei doi se aflau la cumpărături, iar fata a fugit pentru că era speriată.

Într-o declaraţie dată la câteva ore după incident, poliţia din Hong Kong a confirmat arestarea unei fete de 12 ani, spunând că a fugit „într-un mod suspect”, iar ofiţerii au folosit „forţa minimă necesară” pentru a o reţine.

Guvernul „condamnă cu tărie actele ilegale şi egoiste”

Duminică seară, guvernul din Hong Kong a declarat că oamenii au ignorat sfaturile poliţiei de a nu participa la adunări ilegale, riscând eforturile anti-pandemice şi încălcând legea securităţii naţionale. Guvernul „condamnă cu tărie aceste acte ilegale şi egoiste”, potrivit Mediafax.

„Poliţia şi-a îndeplinit îndatoririle legale astăzi şi a luat măsuri prompte şi decisive pentru a-i reţine pe infractori”, se mai arată în comunicat.

Aproape 300 de oameni au fost arestați

Aproape 300 de persoane au fost arestate de poliţia din Hong Kong, duminică, în timpul manifestaţiilor organizate în semn de protest faţă de amânarea alegerilor legislative.

Aceste alegeri urmau să aibă loc duminică şi să permită reînnoirea Consiliului legislativ. Este unul dintre puţinele scrutine în cadrul cărora cetăţenii din Hong Kong au dreptul să voteze.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase