Home » D:News » Cinci cetăţeni chinezi, acuzați de SUA pentru atacuri cibernetice asupra a peste 100 de companii

Cinci cetăţeni chinezi, acuzați de SUA pentru atacuri cibernetice asupra a peste 100 de companii

Cinci cetăţeni chinezi, acuzați de SUA pentru atacuri cibernetice asupra a peste 100 de companii
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 18.09.2020

Cinci cetăţeni chinezi cu presupuse legături cu serviciul principal de informaţii din Beijing au fost acuzaţi de infracţiuni de piratare a computerelor şi sunt acuzaţi că au atacat peste 100 de companii din SUA, a declarat miercuri Departamentul de Justiţie al SUA.

FBI spune că hackerii, care fac parte dintr-un grup cunoscut sub numele de „APT41”, au primit permisiunea să opereze de la guvernul chinez, despre care SUA spune că nu a făcut niciun efort pentru a reduce activităţile de hacking ale propriilor cetăţeni.

O echipă cibernetică chineză care are legături cu o serie de activităţi cibernetice din lume

Presupusa campanie de piratare a fost descrisă de oficiali ca aparţinând Advanced Persistent Threat 41, o echipă cibernetică chineză despre care firma FireEye din SUA a descoperit că are legături cu o serie de activităţi cibernetice împotriva ţintelor globale într-o serie de sectoare de afaceri, inclusiv finanţe, sănătate, imobiliare şi baza industrială de apărare din SUA.

Companiile care au asistat la anchetă

Microsoft, Facebook, Google Alphabet şi Verizon Communications se află printre companiile care au asistat la anchetă şi au contribuit la neutralizarea unora dintre infrastructurile informatice utilizate de China, care au ajutat la protecţia unor victime, au spus oficialii, potrivit Mediafax.

Ambasada Chinei nu a oferit încă un răspuns cu privire la această situaţie.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase