Home » D:News » Proiect secret al armatei americane. Un elicopter Chinook a primit motoare mult mai puternice

Proiect secret al armatei americane. Un elicopter Chinook a primit motoare mult mai puternice

Publicat: 29.09.2020

Proiectul reprezintă o colaborare între armata SUA și Boeing.

Boeing, în cooperare cu armata SUA, a testat pentru prima dată un CH-47 Chinook propulsat de două motoare General Electric T408, folosite și pe elicopterele CH-53K King Stallion. Recent au apărut pentru prima dată imagini cu acest elicopter modificat care a fost supus testării la sol anul trecut. Experții explică faptul că aceste motoare ar putea oferi elicopterului o performanță semnificativ mai mare, notează The Drive.

Centrul de aviație și rachete al Comandamentului de Dezvoltare a Capacităților de Luptă al Armatei SUA (CCDC AvMC) a anunțat că primul zbor a avut loc pe 22 septembrie 2020. Comandamentul a spus că acest test, care a inclus manevre de întoarcere și de rotire a elicopterului NCH-47D a avut loc la aerodromul Felker, parte a Fortului Eustis din Virginia.

Misiunea CCDC AvMC este de a desfășura activități de cercetare, dezvoltare și inginerie inovatoare pentru a oferi noi capacități luptătorilor noștri de aviație, iar programul T408 este un exemplu excelent în acest sens”, explică colonelul Justin Highley, șeful proiectului de integrare a sistemelor. „Integrarea unui nou motor pe o navă de producție este o realizare uriașă, dar echipa noastră combinată a făcut o treabă excelentă”.

Noile motoare ale elicopterului CH-47 Chinook

Noile motoare sunt, de asemenea, mai grele și, ca urmare, pilonii care le atașează la fuselajul din spate au fost consolidați. De asemenea, inginerii au adăugat și bare de armare suplimentare între nacelele și fuselajul din spate.

Nu este clar cât de mult ar putea beneficia modelele CH-47 existente de pe propulsoarele T408, dar aceste motoare au fiecare o putere de 7.500 cai putere. Prin comparație, modelele T55-GA-714A folosite pentru producția de masă a CH-47F produc maximum 5.000 cai putere. Boeing spune că îmbunătățirile pentru ultimele sale elicoptere CH-47, inclusiv CH-47F și MH-47G configurate pentru operațiuni militare speciale, oferă deja tipului performanțe sporite necesare.

Noile oferte de motoare ar putea face ca acest tip de îmbunătățiri să fie și mai atractive pentru alți potențiali clienți. Germania și Israel intenționează să își înlocuiască S-S-K-53 existente cu CH-47F sau CH-53K. Boeing ar putea să ofere un pachet de actualizare a motoarelor ca o modalitate relativ ieftină de a spori capacitățile flotelor lor.

Citește și:

Armata SUA a dezvăluit noi imagini din timpul unui test cu o rachetă hipersonică

Armata SUA testează o armă care poate electrocuta o țintă de la 100 de metri

Armata SUA lucrează la un sistem care poate identifica o persoană şi de la jumătate de kilometru

Armata SUA se gândeşte la un upgrade pentru submarinele nucleare: tunuri laser

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase