Home » D:News » Președintele Donald Trump, internat în spital, după ce a fost confirmat cu Covid

Președintele Donald Trump, internat în spital, după ce a fost confirmat cu Covid

Președintele Donald Trump, internat în spital, după ce a fost confirmat cu Covid
Credit foto: Profimedia
Publicat: 03.10.2020

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, confirmat cu Covid-19, a fost transportat cu un elicopter la Centrul Medical Militar Naţional Walter Reed pentru teste suplimentare. Trump a transmis un mesaj pe Twitter, în care a dat asigurări că se simte bine.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a fost transportat la spital la mai puţin de 24 de ore de când a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Casa Albă a declarat că decizia de a-l transporta la Centrul Medical Militar Naţional Walter Reed a fost luată ca o măsură de precauţie.

Trump şi soţia sa au intrat în carantină, iar preşedintele prezintă simptome uşoare ale Covid-19.

Conform unui comunicat emis de medicul de la Casa Albă, preşedintele primeşte un tratament experimental bazat pe anticorpi policlonali creaţi în laborator, al companiei Regeneron.

„În această după-amiază, preşedintele se simte obosit, dar are un moral bun”, a declarat Sean Conley, medicul preşedintelui, într-un comunicat.

Preşedintele a transmis, înainte de plecarea la spital, un mesaj prin intermediul canalului său de Twitter, prin care le mulţumeşte tuturor celor care s-au preocupat de starea sa şi a primei doamne. Trump a dat asigurări că se simte bine şi starea sa de sănătate este bună.

Medic român din SUA, despre îmbolnăvirea lui Trump: Dacă nu mai apare la televizor este un semn prost

Ion Alexie, un medic român stabilit în SUA, susține că președintele Donald Trump va fi arătat zilnic la televizor, astfel încât populația să nu se îngrijoreze. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, înseamnă că starea de sănătate a președintelui este gravă.

„Părerea mea e că în fiecare zi îl vor arăta la televizor, să liniştească lumea, să se ştie că este în stare bună şi că poate să ia decizii, dacă cumva se îmbolnăveşte rău şi nu mai apare la televizor este un semn prost”, a spus medicul infecţionist Ion Alexie de la Spitalul Summerlin din Las Vegas.

Cum va fi tratat Trump pentru COVID-19

Medicul din Las Vegas îngrijeşte pacienţi cu Covid și știe cum ar putea arăta tratamentul Preşedintelui Trump, în funcţie de evoluția bolii.

„Acum este asimptomatic şi cel mai probabil va primi plasmă convalescentă, Remdesivir, Vitamina D3, Vitamina C şi Zinc. Dacă are infiltrate, pneumonie la computer tomograf este posibil să primească şi dexametazonă. I se va testa în sânge nivelul de interleukină 6 şi dacă este crescut are risc mare de furtună de citokine şi să se îmbolnăvească rău. În acest caz i se va da dexametazonă împreună cu Remsedivirul. Cei doi au acum pe deget în permanenţă puls-oximetrul. Îi vor testa oxigenarea în sânge continuu”, a precizat doctorul Ion Alexie, citat de Mediafax.

Dacă starea președintelui Trump se va înrăutăți, el va primi plasmă.

„Acest tratament se poate face la bolnavii infectaţi cu Covid şi care developează vasculita, Kawasaki Sindrome, acum se filtrează plasma pacienţilor care se aruncă din această pungă mare, şi plasma este înlocuită cu plasmă de transfuzii şi merge în pacient”, a menţionat medicul român, angajat la un spital din Las Vegas.

Reprezentanții Casei Albe au anunțat vineri că președintele Donald Trump s-a infectat cu virusul SARS CoV-2.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase