Home » Știință » Un medicament experimental reduce în 79% din cazuri agravarea simptomelor Covid-19

Un medicament experimental reduce în 79% din cazuri agravarea simptomelor Covid-19

Un medicament experimental reduce în 79% din cazuri agravarea simptomelor Covid-19
1. Simptome de gripă, fără febră – această formă include dureri de cap, pierderea mirosului, dureri musculare, tuse, dureri în gât, dar şi dureri în piept.
Publicat: 21.07.2020

Un medicament experimental a reuşit oprirea avansării simptomelor generate de infectarea cu noul coronavirus în 79% din cazuri, arată un studiu britanic citat de postul Sky News.

Medicamentul experimental, denumit tehnic SNG001, este o combinaţie de interferon-beta produsă de compania farmaceutică britanică Synairgen. Medicamentul a fost testat pe pacienţi bolnavi de Covid-19 care necesitau oxigen.

Rezultatele studiului arată că agravarea simptomelor a fost evitată la 79% dintre pacienţii cărora li s-a administrat medicamentul. Trei persoane care au participat la studiu au murit din cauza Covid-19 după ce au fost selectate aleatoriu pentru primirea unui produs placebo.

Medicamentul SNG001 conţine o formulă de interferon-beta, o proteină naturală care reglează reacţiile antivirale. Proteina este utilizată şi ca tratament contra sclerozei multiple.

Medicamentul opreşte coronavirusul să preia controlul asupra celulelor pulmonare

Cercetătorii cred că medicamentul opreşte coronavirusul să preia controlul asupra celulelor pulmonare pentru a se multiplica.

„Sunt încântat de datele pozitive produse de acest test. Rezultatul confirmă ipoteza noastră că interferon-beta – un medicament cunoscut care, prin injectare, a fost aprobat pentru un număr de alte afecţiuni – are un potenţial uriaş ca medicament inhalat pentru a restabili reacţia imună a plămânilor, pentru a intensifica apărarea, accelerarea recuperării şi contracararea impactului virusului SARS-CoV-2″, a declarat profesorul Tom Wilkinson, coordonatorul studiului, potrivit Mediafax.

Săptămâna trecută, un studiu efectuat de Universitatea Ebraică din Ierusalim, a arătat că un tratament anticolesterol aprobat de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) ar putea fi eficient în ameliorarea semnificativă a simptomelor asociate Covid-19.

Profesorul Yaakov Nahmias, directorul fondator al Centrului de Bioinginerie „Alexander Grass”, în colaborare cu dr. Benjamin Tenoever, de la Centrul Medical „Mount Sinai) din New York, au descoperit că medicamentul Fenofibrat (denumit comercial Ticor) ar putea bloca reproducerea Covid-19 în celulele pulmonare.

Cercetările efectuate în laboratoarele Universităţii Ebraice din Ierusalim arată că medicamentul este eficient în tratarea ţesuturilor umane infectate. Eficienţa va fi verificată acum în teste clinice.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase