Home » D:News » Cei mai înalți zgârie-nori din lume vor fi ridicați în Singapore, deși sunt construiți în Malaezia

Cei mai înalți zgârie-nori din lume vor fi ridicați în Singapore, deși sunt construiți în Malaezia

Cei mai înalți zgârie-nori din lume vor fi ridicați în Singapore, deși sunt construiți în Malaezia
Sursa foto: ADDP Architects
Publicat: 10.10.2020

Doi zgârie-nori sunt pe cale să devină cele mai înalte clădiri prefabricate din lume.

Însă, deși cele două turnuri înalte de 192 de metri vor fi ridicate în Singapore, părți uriașe din structură sunt construite peste graniță, în Malaezia.

Proiectul rezidențial, denumit Avenue South Residences, va oferi 988 de apartamente formate din aproape 3.000 de „module” stivuite vertical. Firma din spatele proiectului, ADDP Architects, spune că metoda de construire, cunoscută drept Prefabricated Prefinished Volumetric Construction (PPVC) necesită mai puțină muncă și poate ajuta la reducerea deșeurilor și a poluării fonice.

Până când ajung pe șantier, cutiile sunt complete în proporție de 80%

Modulele individuale sunt fabricate în Senai, Malaezia, acolo unde o serie de cutii cu șase fețe sunt așezate în beton. Apoi, unitățile sunt transportate în Singapore pentru a fi amenajate și mobilate înainte de a fi mutate pe șantier.

Până la sosire, cutiile sunt complete în proporție de 80%, potrivit ADDP Architects. Acestea sunt apoi ridicate de o macara și „cusute” pentru a forma un cadru puternic, a declarat unul dintre partenerii firmei, Markus Cheng Thuan Hann. Ultimele retușuri, cum ar fi ușile, sunt adăugate ulterior, a mai spus arhitectul.

„Această metodă de construire reduce cu adevărat zgomotul”

„Este ca fabricarea de mașini, doar pentru industria construcțiilor„, a adăugat Markus Cheng Thuan Hann.

Limitarea muncii efectuate pe șantier, care este situat în districtul rezidențial Bukit Merah din Singapore, poate ajuta la minimizarea deranjului pentru cei care locuiesc în apropiere.

„Această metodă de construire reduce cu adevărat zgomotul. De asemenea, poate reduce cantitatea de deșeuri… pentru că manopera este mult mai bine controlată într-o fabrică”, a mai subliniat Hann.

Industria prefabricatelor a explodat pentru prima oară în perioada postbelică

Industria prefabricării a explodat pentru prima oară în Europa și America în perioada postbelică, atunci când urbaniștii au început să o folosească pentru a rezolva în mod rapid și accesibil deficitul de locuințe. Însă, piața prefabricatelor este acum tot mai dominată de regiunea Asia-Pacific, potrivit CNN.

Metoda de construire s-a dovedit deosebit de populară în Singapore, autoritatea pentru construcții și clădiri din țară încurajând în mod activ utilizarea PPVC, menționând o economisire de 8% din costuri și o creștere de 40% a productivității față de mijloacele tradiționale. Începând cu 2014, autoritatea a declarat prefabricarea o cerință pentru anumite santiere.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Un palat aztec a fost descoperit sub o clădire istorică din Ciudad de México

Timp de 25 de ani acesta a fost cel mai înalt zgârie-nori din lume – VIDEO

Viitorul este acum: zgârie-nori de o înălţime de aproape 5 km care poate absorbi smogul

Cea mai veche construcţie din lemn are peste 7.000 de ani

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase