Home » Istorie » Un palat aztec a fost descoperit sub o clădire istorică din Ciudad de México

Un palat aztec a fost descoperit sub o clădire istorică din Ciudad de México

Un palat aztec a fost descoperit sub o clădire istorică din Ciudad de México
Sursa foto: Gobierno de México
Publicat: 17.07.2020

Arheologii au descoperit rămășițele unui palat aztec și casa unui conchistador chiar în inima capitalei Mexicului.

GALERIE FOTO

Numeroase plăci din basalt de la palat au fost găsite sub Nacional Monte de Piedad, o clădire istorică din Ciudad de México, potrivit Institutului Național de Antropologie și Istorie al țării (INAH).

Clădirea a fost construită pe rămășițele palatului lui Axayácatl, care a condus orașul aztec Tenochtitlan între 1469 și 1481. Lucrările de excavare în curtea principală a clădirii au dezvăluit plăcile din basalt. „Având în vedere trăsăturile sale, specialiștii au determinat că facea parte din fostul palat al lui Axayácatl, fiind probabil o grădină interioară”, a transmis INAH într-un comunicat.

Cine a fost Axayácatl, liderul orașului aztec Tenochtitlan

Axayácatl a fost tatăl lui Moctezuma al II-lea, conducătorul aztec ucis în 1520 în timpul invadării Imperiului Aztec de către spanioli. Palatul a fost folosit de forțele armate ale conchistadorului Hernán Cortes atunci când au ajuns în Tenochtitlan. „În timp ce se aflau în palat, mai multe evenimente au avut loc. Spre exemplu, aceștia au remodelat o cameră pentru a desfășura slujbe religioase. Chiar în acea încăpere, i-au ținut ostatici pe mai mulți lideri, începând cu gazda lor distinsă Moctezuma Xocoyotzin”, a mai spus INAH.

În timpul lucrărilor de excavare de la Nacional Monte de Piedad, arheologii au mai descoperit și rămășițele unei case construite la ordinele lui Cortes, cu materiale refolosite de la palatul lui Axayácatl.

Arheologii au descoperit numeroase cranii îngropate sub străzile capitalei Mexicului

Mexic continuă să dezvăluie noi aspecte ale istoriei sale bogate. Spre exemplu, arheologii au descoperit anul trecut două ancore din secolul al XVI-lea de-a lungul coastei țării care ar putea proveni de la nave folosite de conchistadorul Cortes, scrie Fox News.

De asemenea, o varietate de cranii îngropate sub străzile capitalei Mexicului au dezvăluit detaliile tulburătoare ale sacrificiilor umane cu ritualuri desfășurate de azteci.

Vă mai recomandăm să citiți și:

O nouă descoperire impresionantă făcută de arheologii israelieni: un sceptru canaanit

O nouă analiză ADN a dezvăluit că rămășițele antice ale unui războinic aparțineau, de fapt, unei fete de 13 ani

Arheologii au descoperit un zid de apărare din secolul al X-lea în Polonia

Arheologii au descoperit un ”atelier” de mumificare

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase