Home » D:News » Marina SUA ar putea avea peste 500 de nave și submarine în următoarele decenii

Marina SUA ar putea avea peste 500 de nave și submarine în următoarele decenii

Marina SUA ar putea avea peste 500 de nave și submarine în următoarele decenii
Secretarul Apărării Mark Esper a oferit noi detalii despre viitoarea structură a Marinei și despre modul în care Pentagonul ar trebui să acopere costurile. Credit foto: Pixabay
Publicat: 09.10.2020

Secretarul Apărării Mark Esper a oferit noi detalii despre viitoarea structură a Marinei și despre modul în care Pentagonul ar trebui să acopere costurile.

Mark Esper, Secretarul Apărării al SUA, a dezvăluit o serie de noi detalii despre planurile extrem de ambițioase de a crește dimensiunea flotelor Marinei SUA la peste 500 de nave și submarine, inclusiv vase fără echipaje umane,  pentru următorii 25 de ani.

El a oferit, de asemenea, câteva detalii despre modul în care Pentagonul speră să plătească această creștere dramatică a numărului de ambarcațiuni, explicând că va fi necesară o creștere semnificativă a bugetului alocat Marinei, începând cu anul fiscal următor, notează The Drive.

GALERIE FOTO

Secretarul Apărării a furnizat noile informații despre Battle Force 2045 într-o discuție virtuală ofițerii Centrului pentru Evaluări Strategice și Bugetare (CSBA) din Washington, DC, pe 6 octombrie 2020. Unele detalii despre viitoarea structură a forțelor marinei și planurile de construcție navală au apărut deja din septembrie

Lunile care urmează ar putea modela viitorul Marinei pentru deceniile viitoare

Propunerea Battle Force 2045 încorporează recomandări din studiile efectuate de Biroul de evaluare a costurilor și de evaluare a programului (CAPE) al Pentagonului, Biroul șefilor de Stat Major și Institutul Hudson. O imagine completă asupra planului este așteptată pentru primăvara viitoare, ca parte a propunerii oficiale de buget pentru Apărare în anul fiscal 2022.

La începutul anului 2020, Marina SUA avea în jur de 293 de nave, la care se adaugă un obiectiv din partea Congresului pentru o flotă de cel puțin 355 de nave. Cu toate acestea, Esper a spus acum că structura Battle Force 2045 va solicita o forță navală totală cu mai mult de 500 de nave, inclusiv între opt și 11 portavioane cu propulsie nucleară, 60-70 de nave combatante de mici, 70 și 80 de submarine de atac, 50 la 60 de nave de război amfibie și 70 la 90 de nave pentru transport.

Nu au fost oferite detalii despre ceea ce ar putea fi inclus în categoria „navelor combatante mici”, dar în prezent singurele nave ale Marinei care îndeplinesc această descriere sunt cele din clasele de Liberty și Independence ale Littoral Combat Ships (LCS). Serviciul lucrează pentru a achiziționa o nouă clasă de fregate cu rachete ghidate, denumită în prezent FFG (X), care se va baza pe designul fregatei multifuncționale europene a constructorului de nave italiene Fincantieri.

În ceea ce privește submarinele, Esper a spus că creșterea numărului total de nave va avea loc prin prelungirea duratei de viață a șapte submarine de atac din clasa Los Angeles , ale căror reactoare nucleare trebuie realimentate, precum și dezvoltarea unui nou tip de submarin de atac avansat, cunoscut în prezent ca SSN. Marina a declarat că dorește să achiziționeze nave asemănătoare cu designul clasei Seawolf în cadrul acestui ultim program de înarmare.

Citește și:

Marina SUA introduce în uz ambarcaţiuni robotizate, pilotate de la distanţă

Metodă inedită de recrutare a marinarilor şi a puşcaşilor marini, iniţiată de către SUA. Ca rezultat, 25.000 de tineri s-au înrolat

Marina SUA interzice folosirea echipamentelor sale pentru minarea de bitcoin

Armata SUA a dezvăluit noi imagini din timpul unui test cu o rachetă hipersonică

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase