Home » Lumea digitală » Marina SUA interzice folosirea echipamentelor sale pentru minarea de bitcoin

Marina SUA interzice folosirea echipamentelor sale pentru minarea de bitcoin

Marina SUA interzice folosirea echipamentelor sale pentru minarea de bitcoin
Militarii nu mai au voie să folosească computerele sau telefoanele de serviciu pentru a obține criptomonede.
Publicat: 04.08.2020

Militarii nu mai au voie să folosească computerele sau telefoanele de serviciu pentru a obține criptomonede.

Corpul Pușcașilor Marini din cadrul armatei americane a emis recent o intercție legată de folosirea echipamentelor militare pentru minarea de criptomonede. această interdicție cuprinde computerele, telefoanele sau orice alt echipament ar putea fi folosit în acest sens, notează Futurism.

Anunțul în sine de dovedește a fi unul surprinzător pentru publicul larg și asta deoarece am presupune, în mod incorect, că această practică era deja interzisă. De asemenea, avem instinctul să credem că nici nu ar fi trebuit să existe o interdicție în acest sens, fiind de la sine înțeles faptul că echipamentele militare nu ar trebui folosite pentru a mina criptomonede.

O problemă de securitate

Deși putem lua în calcul posibilitate existenței unui număr îngrijorător de militari care au folosit echipamentele SUA pentru a obține criptomonede, experții iau în calcul și un alt motiv, la fel de plauzibil.

Experții în securitate cibernetică iau în calcul posibilitatea ca minarea de criptomonede, alături de aplicații de jocuri de noroc și cele pentru întâlniri romantice să ridice o serie de riscuri pentru informațiile secrete atunci când sunt folosite de pe dispozitivele miliare.

Aceasta nu este prima dată atunci când Pentagonul reglementează folosirea telefoanelor de serviciu oferite militarilor. Astfel, un ordin din 2018 interzicea acestora să își mai distribuie locație prin intermediul aplicațiilor de fitness. Aparent, aceste aplicații au dus la descoperirea unor baze militare americane care ar fi trebuit să rămână secrete sau cel puțin departe de ochii publicului.

Citește și:

O centrală energetică convenţională ”minează” bitcoin

Cercetătorii au creat o alternativă care poluează mai puţin ca Bitcoin

Inginerul rus care a folosit supercomputerul unui centru de cercetare nucleară pentru a mina Bitcoin a fost amendat

Moneda Bitcoin consumă acum semnificativ mai multă energie decât întreaga Românie

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase