Home » D:News » Un medicament antimicrobian, eficient împotriva infecției cu SARS-CoV-2

Un medicament antimicrobian, eficient împotriva infecției cu SARS-CoV-2

Un medicament antimicrobian, eficient împotriva infecției cu SARS-CoV-2
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 14.10.2020

Un medicament antimicrobian ieftin folosit pentru a trata infecțiile bacteriene și ulcerul gastric s-a arătat promițător în combaterea noului coronavirus în cazul animalelor, au anunțat oamenii de știință din Hong Kong.

Cercetătorii au încercat să afle dacă medicamentel ce conțin compuși metalici care sunt folosiți des împotriva bacteriilor ar putea avea proprietăți antivirale și care ar putea lupta împotriva virusului SARS-CoV-2.

Folosind hamsteri sirieni drept cobai, oamenii de știință au descoperit că medicamentul RBC (ranitidine bismuth citrate) s-a dovedit a fi un „agent puternic împotriva SARS-CoV-2”.

RBC poate reduce încărcătura virală din plămâni

„RBC este capabil să reducă încărcătura virală din plămânii hamsterilor infectați. Rezultatele noastre demonstrează că RBC este un agent antiviral puternic împotriva COVID-19”, a explicat Runming Wang, cercetător la Universitatea din Hong Kong.

Noul coronavirus a ucis deja mai mult de 1 milion de oameni la nivel global, începând cu luna decembrie a anului trecut, atunci când a apărut pentru prima oară în China.

Remdesivir și dexametazona au avut succes împotriva virusului SARS-CoV-2

Pe măsură ce oamenii de știință încearcă din răsputeri să dezvolte un vaccin, cercetătorii încearcă să caute și  medicamente deja disponibile care ar putea atenua simptomele cauzate de COVID-19 sau să ajute corpul să lupte cu infecția.

Remdesivir, un medicament antiviral, și dexametazona, un tip de corticosteroid, au înregistrat succes împotriva virusului. Ambele medicamente au fost folosite de medici pentru a-l trata pe președintele american Donald Trump după ce acesta s-a infectat cu COVID-19.

Însă, aceste două medicamente au și dezavantaje.

RBC este folosit de zeci de ani

Remdesivir este scump, iar la nivel global există o penurie, în timp ce dexametazona are efecte imunosupresoare care pot fi riscante pentru pacienți. Alte cocktail-uri de medicamente au dus la leziuni ale ficatului.

Oamenii de știință din Hong Kong au spus că RBC este un medicament ușor de găsit care este folosit împotriva ulcerului de stomac, având un profil farmacologic sigur și complet, potrivit MedicalXpress.

„Este destul de sigur pentru că este folosit de zeci de ani”, a mai precizat Wang.

Cercetătorii au mai adăugat că cercetările lor sugerează că și alte astfel de medicamente ar putea fi eficiente împotriva virusului și ar trebui analizate mai îndeaproape.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Categoriile de persoane predispuse la forme severe de COVID-19

Răspunsul Chinei la pandemie a făcut ca națiunea să fie acum într-o normalitate post-Covid – analiză

România primește a doua cea mai mare cantitate de Remdesivir, după Spania

Coronavirusul rămâne în aer timp de câteva ore și se transmite la distanțe mai mari de 1,5 metri

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase