Home » D:News » Câți dintre români știu, de fapt, ce ar trebui să facă în cazul unei catastrofe

Câți dintre români știu, de fapt, ce ar trebui să facă în cazul unei catastrofe

Câți dintre români știu, de fapt, ce ar trebui să facă în cazul unei catastrofe
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 14.10.2020

67% dintre români declară că știu să se protejeze în cazul unei catastrofe, arată un sondaj cerut de UNSAR. Cu toate că România este țara cu cea mai ridicată rată de proprietari de imobile din Europa, locuințele românilor sunt printre cele mai puțin protejate.

67% dintre respondenții celui mai recent sondaj de opinie realizat la solicitarea UNSAR de către IRES declară că știu ce ar trebui să facă pentru a se proteja în cazul unei catastrofe.

Ce conțin kiturile de prim ajutor pentru catastrofe

Totodată, deși 55% dintre aceștia știu de existența unor kituri de prim ajutor pentru cazuri de catastrofă (care conțin alimente, apă, medicamente, fluier, lanternă etc.), doar 32% dintre aceștia le și dețin.

Același sondaj relevă și că 35% dintre români intenționează ca anul viitor să își protejeze casele, încheind ambele polițe de asigurare a locuințelor – atât cea obligatorie, cât și cea facultativă, cu 4 puncte procentuale mai mult față de 2019.

Țara cu cea mai ridicată rată de proprietari de imobile din Europa

Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România anunță că vine în sprijinul consumatorilor cu o nouă campanie de informare, care abordează tematica superstițiilor legate de locuințele românilor, campania fiind lansată chiar marți, 13, potrivit Mediafax.

„Suntem țara cu cea mai ridicată rată de proprietari de imobile din Europa. Totuși, locuințele noastre sunt printre cele mai puțin protejate. Dacă tot muncim o viață pentru o casă, ar fi important să ne asigurăm că visul acesta nu se poate nărui într-o secundă. În plus, ar trebui să ne aducem aminte de câte ori în viețile noastre‚ paza bună a trecut primejdia rea”, spune sociologul Gelu Duminică.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase