Home » D:News » Rusia a anunţat al doilea vaccin împotriva COVID-19, după Sputnik V

Rusia a anunţat al doilea vaccin împotriva COVID-19, după Sputnik V

Rusia a anunţat al doilea vaccin împotriva COVID-19, după Sputnik V
Institutul Gamaleya din Moscova, unde s-a creat vaccinul Sputnik V / Credit foto: Profimedia
Publicat: 15.10.2020

Rusia a aprobat al doilea vaccin împotriva COVID-19, a anunțat Vladimir Putin miercuri într-o ședință de Guvern. „Trebuie să creştem producţia primului şi celui de-al doilea vaccin”, a spus Putin în declaraţia difuzată de televiziunea de stat.

Vaccinul a fost dezvoltat de Institutul Vector din Siberia şi a finalizat testele umane în stadiul incipient luna trecută. Cu toate acestea, rezultatele nu au fost încă publicate şi un studiu la scară largă, cunoscut sub numele de Faza III, nu a început încă, relatează Reuters.

„Trebuie să creştem producţia primului şi celui de-al doilea vaccin”, a spus Putin într-o declaraţie pentru televiziunea de stat.

„Continuăm să cooperăm cu partenerii noştri străini şi ne vom promova vaccinul în străinătate”, a adăugat preşedintele rus.

Al doilea vaccin autorizat de Rusia

Vaccinul, numit EpiVacCorona, este al doilea autorizat pentru utilizare în Rusia.

Acest vaccin, bazat pe un vector de adenovirus, a fost, de asemenea, înregistrat înainte de studiile de fază III. A existat doar un studiu pe 100 de voluntari între 18 şi 60 de ani în Novosibirsk.

Un proces de testare pe scară largă efectuat cu EpiVacCorona va începe probabil în noiembrie sau decembrie, potrivit agenţiei de ştiri TASS, citate de Mediafax.

De la începutul pandemiei, Rusia a înregistrat peste 1.340.000 de infecţii, bilanț care o situează pe locul patru în lume, după Statele Unite, India şi Brazilia.

Un alt vaccin împotriva COVID-19 este dezvoltat de Institutul Chumakov din Sankt Petersburg. Un studiu clinic în stadiu incipient care să implice aproximativ 300 de persoane este programat să înceapă pe 19 octombrie.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase