Home » D:News » România a semnat „Declarația de la Bonn”, privind libertatea științei

România a semnat „Declarația de la Bonn”, privind libertatea științei

Publicat: 22.10.2020
România a semnat „Declarația de la Bonn”, privind libertatea științei

România a semnat „Declarația de la Bonn”, un document comun parafat de miniștrii cercetării din Uniunea Europeană privind libertatea științei.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației și Cercetării, la Bonn a avut loc, sub egida Președinției germane a Consiliului Uniunii Europene, Conferința miniștrilor cercetării din Uniunea Europeană privind Spațiul European de Cercetare.

Cu acest prilej, miniștrii cercetării au semnat „Declarația de la Bonn”, inițiativă cu rol de fundament al valorilor europene și al cooperării internaționale la nivelul UE, au transmis reprezentanții MEC.

O nouă orientare

Conform acestora, Uniunea Europeană dorește să stabilească o nouă orientare pentru dezvoltarea spațiului european de cercetare într-un mod mai dinamic și rezilient.

„Am apreciat dialogul european organizat sub egida Președinției germane a Consiliului Uniunii Europene, iar ‘Declarația de la Bonn’ constituie un pas important în consolidarea cooperării în Spațiul European de Cercetare. Încurajez cercetarea din România să fructifice toate oportunitățile oferite de Programul-cadru al UE pentru cercetare și inovare, instrumentul principal pentru consolidarea excelenței în aceste domenii”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase