Home » D:News » Hackerii au furat 2,3 milioane de dolari din fondurile de campanie ale lui Donald Trump

Hackerii au furat 2,3 milioane de dolari din fondurile de campanie ale lui Donald Trump

Hackerii au furat 2,3 milioane de dolari din fondurile de campanie ale lui Donald Trump
Credit foto: Pixabay
Publicat: 31.10.2020

Campaniile prezidențiale din SUA depășesc, adesea, costuri de miliarde de dolari.

Pentru a doua oară într-o singură săptămână, campania pentru realegerea președintelui Donald Trump a căzut pradă hackerilor. De data aceasta, după cum notează Futurism, aceștia ar fi deturnat aproximativ 2,3 milioane de dolari din fondurile de campanie.

Hackerii s-au prezentat drept companii private de la care campania Trump a comandat fabricarea de șepci MAGA și trimiterea de e-mailuri cu mesaje electorale.  Atacatorii, încă neidentificați, au furat acreditările necesare prin phishing și le-au folosit pentru a trimite facturi false către reprezentanții Partidului Republican (GOP) din Wisconsin.

Trebuie precizat că hackerii nu au furat direct din conturile lui Donald Trump sau din fondul general al campaniei sale, dar republicanii au ajuns să dea banii dedicați materialelor electorale și spoturilor de pe TV și internet unor falși contractori.

Al doilea atac în doar o săptămână

Acesta este al doilea atac de succes al hackerilor lansat împotriva campaniei Trump săptămâna aceasta, marți, site-ul web de campanie a fost deturnat un grup care a pretins că au obținut fișiere sensibile și au cerut o răscumpărare în criptomonede.

În ambele cazuri, reprezentanții campaniei au asigurat publicul american că atacatorii nu au obținut date sensibile de pe serverele Partidului Republican sau de pe site-ul de campanie.

„Acești infractori au prezentat un nivel de familiaritate ridicat cu operațiunile de stat ale partidului la sfârșitul campaniei pentru comiterea acestei infracțiuni”, a declarat Andrew Hitt, președintele GOP din Wisconsin, într-o declarație transmisă CNET.

FBI investighează cele întâmplate, dar nu a făcut comentarii legate de cele două cazuri. Dincolo de daunele provocate, există puține detalii disponibile despre cine a fost responsabil și motivațiile acestora. De asemenea, nu este clar dacă atacul asupra site-ului de campanie a fost o manevră îndreptată împotriva președintelui sau a fost doar încercare de a obține bani.

Citește și:

Critici dure ale dr. Anthony Fauci față de administrația lui Donald Trump

Contul de Twitter al lui Donald Trump a fost spart. Haker-ul a ghicit parola președintelui american

Ce sumă a primit AstraZeneca pentru a dezvolta un tratament similar celui administrat lui Donald Trump

Trump insistă că armata Statelor Unite i-ar putea înfrânge pe extratereștri, dacă există cu adevărat

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase