Home » D:News » Atlis TX, noua camioneta electrică cu o autonomie de 800 de kilometri. Care sunt variantele de preț

Atlis TX, noua camioneta electrică cu o autonomie de 800 de kilometri. Care sunt variantele de preț

Publicat: 08.11.2020

Poate n-ai auzit de Atlis, pentru că apar din ce în ce mai multe companii care propun maşini electrice performante. Însă camioneta electrică Atlis XT e chiar impresionantă.

Modelul, care va fi disponibil din 2022, promite o autonomie fabuloasă, de 800 de kilometri la o singură încărcare, iar ceea ce e şi mai impresionant este timpul în care se încarcă complet – 15 minute.

Orice componentă a maşinii poate fi schimbată în maxim 20 de minute

Ai mai auzit de timpi mici de încărcare, însă acolo era vorba de timpi de încărcare parţială. Cybertruck-ul lui Musk, de exemplu, se încarcă în 25 de minute, însă numai până la 80%, timpul complet de încărcare este de 2 ore şi 36 de minute.

Atlis XT a fost concepută pe modelul plug and play, în aşa fel încât orice componentă a maşinii să poată fi schimbată în maxim 20 de minute, inclusiv motorul.

Camioneta va fi disponibilă în trei variante de autonomie și preț

Camioneta va fi disponibilă în trei variante de autonomie şi, fireşte, de preţ. Modelul de bază, cu 480 de kilometri autonomie, va costa 45.000 de dolari, iar modelul de top, cu 800 de kilometri autonomie, va costa 85.000 de dolari, potrivit Mediafax.

Mark Hanchett, CEO-ul Atlis, îţi spune ce diferenţiază compania de alţi producători de maşini electrice: Dacă clienţii vor un înlocuitor pentru maşinile pe benzină sau motorină, nu putem veni cu o soluţie standard, care e doar suficient de bună. Trebuia să facem pasul înainte şi asta înseamnă soluţii în tehnologia bateriilor, care reprezintă 80% dintre probleme atunci cînd vine vorba despre concurenţa între maşinile electrice şi lumea maşinilor cu ardere internă.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase