Home » D:News » Regele rus al cârnaților, omul de afaceri Vladimir Marugov, a fost ucis cu o arbaletă

Regele rus al cârnaților, omul de afaceri Vladimir Marugov, a fost ucis cu o arbaletă

Regele rus al cârnaților, omul de afaceri Vladimir Marugov, a fost ucis cu o arbaletă
Vladimir Marugov / Credit foto: Profimedia
Publicat: 03.11.2020

Vladimir Marugov, un on om de afaceri rus cunoscut sub numele de „Regele cârnaților” a fost ucis luni cu o arbaletă la moșia sa de la țară, potrivit The Moscow Times, citat de Business Insider.

Vladimir Marugov și partenera sa stăteau într-o saună în aer liber când au fost atacați de doi oameni mascați. Aceștia i-ar fi cerut bani lui Marugov, care deținea fabricile de mezeluri „Imperiul cărnii” și „Ozyorsky”.

Femeia a reușit să scape pe fereastră și să alerteze autoritățile din casa unui vecin, dar nu și Marugov; corpul său ar fi fost găsit cu o arbaletă lângă.

Potrivit BBC, autoritățile ruse au declarat că atacul a avut loc dimineața devreme la proprietatea lui Marugov, la 40 de km de Moscova.

Atacatorii au fugit de la fața locului cu o mașină care a fost descoperită ulterior în Istra, un oraș de lângă Moscova. Un suspect de sex masculin ar fi fost reținut de poliție.

Moscow Times relatează că Marugov a fost implicat într-un conflict privind drepturile de proprietate cu fosta soție Tatiana Marugova din 2019; cei doi au divorțat cu aproximativ cinci ani mai devreme.

Vladimir Marugov, un oligarh rus

BBC l-a identificat pe Muragov drept un „oligarh”, un termen care în Rusia post-sovietică a ajuns să se refere la noua generație de miliardari care a apărut pe fondul privatizării marilor industrii în anii ’90. Mulți oligarhi, potrivit președintelui rus Vladimir Putin, „își folosesc apropierea de autorități pentru a primi super profituri”, dar nu este clar dacă Muragov și afacerea sa cu mezeluri au astfel de conexiuni, potrivit Mediafax.

Mulți dintre oligarhii ruși au pierit în ultimii ani, precum Boris Berezovsky în 2013, Nikolai Glushkov în 2018 și anul trecut Dmitry Obretskiy. Tot anul trecut, în august, fiul lui Marugov, Alexandru, a murit într-un accident de motocicletă.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase