Home » D:News » Fregata Regina Maria a participat la un amplu exercițiu de luptă în Marea Mediterană

Fregata Regina Maria a participat la un amplu exercițiu de luptă în Marea Mediterană

Fregata Regina Maria a participat la un amplu exercițiu de luptă în Marea Mediterană
Sursa foto: Forțele Navale Române
Publicat: 10.11.2020

Fregata Regina Maria a participat la cel mai mare exercițiu de luptă împotriva submarinelor din acest an din Marea Mediterană. Exercițiul, realizat în colaborare cu partenerii NATO, a fost condus de Forțele Navale ale Turciei. Fregata din România a avut de executat mai multe manevre riscante.

Echipajul Fregatei „Regina Maria” a fost inclus în scenariul exercițiului multinațional „Mavi Balina 20”. Exercițiul a fost condus de Forțele Navale ale Turciei și a reprezentat cel mai mare exercițiu de luptă împotriva submarinelor, desfășurat în acest an, în Marea Mediterană.

O manevră cu un grad ridicat de risc

„Construit pe mai multe etape, scenariul a reprezentat o reală provocare pentru echipajul navei militare românești, dar și o oportunitate de a demonstra, atât nivelul înalt de pregătire, cât și gradul ridicat de interoperabilitate dintre Forțele Navale Române și celelalte state NATO”, au anunțat reprezentanții Ministerului Apărării Naționale, potrivit Mediafax.

În ultima zi a exercițiului echipajul Regina Maria a efectuat o manevră de reaprovizionare cu combustibil pe mare alături de două nave spaniole. Potrivit specialiștilor aceasta este o manevră cu un grad ridicat de risc, pentru că navele navighează una lângă alta, cu distanță între ele de 40-50 de metri și la o viteză de 12 noduri, aproximativ 22 kilometri pe oră.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase