Home » D:News » Medicii de la Spitalul Dr. Carol Davila au recoltat organe de la un pacient în moarte cerebrală

Medicii de la Spitalul Dr. Carol Davila au recoltat organe de la un pacient în moarte cerebrală

Medicii de la Spitalul Dr. Carol Davila au recoltat organe de la un pacient în moarte cerebrală
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 10.11.2020

Medicii Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” au recoltat organe de la un pacient aflat în moarte cerebrală. Este cea de a treia prelevare de organe desfăşurată de la începutul anului în unitatea bucureșteană şi cea de-a 56-a la nivel naţional.

Mai mulți specialiști de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” au realizat transplantul în condiții speciale, provocate de epidemia de Covid 19.

„Fiecare viaţă salvată reprezintă o victorie”

„Fiecare viaţă salvată reprezintă o victorie care ne ajută să nu ne lăsăm copleşiţi. Gesturile de omenie, responsabilitatea, echilibrul şi profesionalismul ne mobilizează să continuăm lupta pentru viaţă, să fim încrezători în trimful vieţii… O nouă misiune salvatoare de vieţi a fost posibilă datorită unor echipe medico-chirurgicale complexe care, în vremuri de pandemie, depun un efort deosebit pentru a resădi speranța acolo unde s-a instalat disperarea”, au anunțat reprezentanții Agenției Naționale de Transplant (ANT), potrivit Mediafax.

Nu a fost înregistrată mortalitate prin COVID-19 în rândul pacienţilor transplantaţi

Potrivit ANT „toate unităţile sanitare implicate în activitatea de transplant fac toate eforturile pentru defăşurarea, în condiţii de maximă siguranţă, a activităţii medicale, pentru binele pacienţilor, prin măsuri suplimentare, care au constat în testarea echipelor de prelevare, a donatorilor şi a receptorilor, fapt ce a permis să nu se înregistreze mortalitate prin COVID-19 în rândul pacienţilor transplantaţi”.

Statisticile arată că anul acesta au fost realizate patru transplanturi de cord, unul pulmonar, 53 hepatice – dintre care 47 de la donator în moarte cerebrală, 152 renale – dintre care 102 de la donator în moarte cerebrală, iar până în prezent au fost 56 de donatori.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase