Home » D:News » Motivul pentru care Brazilia a suspendat testările vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de Sinovac

Motivul pentru care Brazilia a suspendat testările vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de Sinovac

Motivul pentru care Brazilia a suspendat testările vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de Sinovac
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 11.11.2020

Studiul clinic realizat în Brazilia pentru un vaccin produs de o companie din China împotriva Covid-19 a fost suspendat, după ce autorităţile sanitare au raportat un incident „advers sever”.

Autoritatea de reglementare braziliană Anvisa a declarat că incidentul a avut loc pe 29 octombrie, dar nu a oferit mai multe detalii.

Dimas Covas, şeful Butantan, institutul de cercetare medicală care conduce programul din Brazilia, a declarat presei locale că suspendarea procesului are legătură cu un deces, dar el a insistat că moartea nu a fost legată de vaccin, a raportat agenţia de ştiri Reuters.

Pfizer a anunţat că vaccinul său a demonstrat o eficienţă de 90%

Vestea suspendării a venit la scurt timp după ce compania farmaceutică americană Pfizer a anunţat că vaccinul dezvoltat de ei a demonstrat o eficienţă de 90%.

China foloseşte deja vaccinul Sinovac

CoronaVac, dezvoltat de firma farmaceutică chineză Sinovac Biotech, este unul dintre principalii concurenţi din cursa mondială pentru dezvoltarea şi implementarea unui vaccin COVID-19 eficient, potrivit Mediafax.

În Indonezia şi Turcia se desfăşoară, de asemenea, studii în stadiul târziu pentru vaccinul Sinovac, dar niciuna dintre aceste ţări nu a anunţat o suspendare. China foloseşte deja vaccinul Sinovac pentru a imuniza mii de oameni.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase