Home » D:News » „Lockdown”, cuvântul anului 2020, potrivit Dicţionarului Collins. Ce alte cuvinte despre pandemie au fost alese

„Lockdown”, cuvântul anului 2020, potrivit Dicţionarului Collins. Ce alte cuvinte despre pandemie au fost alese

Ioana Scholler 11.15.2020
„Lockdown”, cuvântul anului 2020, potrivit Dicţionarului Collins. Ce alte cuvinte despre pandemie au fost alese
Sursa foto: Pixabay

Dicţionarul Collins a ales termenul „lockdown” drept cuvântului anului 2020. Şi alţi termeni legaţi de pandemie se află pe lista cuvintelor anului 2020.

„Lockdown” este explicat de dicţionarul Collins drept măsura de izolare implementată de guverne din întreaga lume pentru a preveni răspândirea COVID-19.

O experienţă unificatoare pentru miliarde de oameni din întreaga lume

„Lexicografii noştri au ales lockdown drept Cuvânt al Anului, deoarece este o experienţă unificatoare pentru miliarde de oameni din întreaga lume, care au trebuit, în mod colectiv, să îşi joace rolul în combaterea răspândirii COVID-19”, se arată pe site-ul oficial al dicţionarului Collins.

Cuvintele anului 2020

Termenul a fost căutat de peste un sfert de milion de ori în 2020, faţă de doar 4.000 de căutări în 2019, potrivit Mediafax.

Şi alţi termeni legaţi de pandemie se află pe lista scurtă a cuvintelor anului 2020. Printre acestea este „coronavirus”, „autoizolare” şi ”distanţare socială”.