Home » D:News » A doua corvetă construită în România a fost livrată către Marina Militară din Pakistan

A doua corvetă construită în România a fost livrată către Marina Militară din Pakistan

A doua corvetă construită în România a fost livrată către Marina Militară din Pakistan
Sursa foto: Damen
Publicat: 14.11.2020

Compania Damen a livrat a doua corvetă construită la Șantierul Naval din Galați către Marina Militară din Pakistan. Ceremonia a avut loc joi, iar autoritățile militare pakistaneze au preluat nava.

Predarea navei a avut loc în cadrul unei ceremonii desfășurate în România pe 12 noiembrie. Reprezentanții Marinei Militare din Pakistan au preluat oficial noua lor Corvetă tip Damen OPV 1900 cu numele PNS Tabuk. Nava face parte dintr-o serie de două corvete similare, comanda acestora fiind plasată către grupul Damen printr-un acord semnat cu Ministerul pakistanez al Apărării în 2017.

Proiect încheiat cu succes

Ambele nave au fost construite la Șantierul Naval Damen Galați. Prima nava, PNS Yarmook, a fost predată Marinei Militare din Pakistan în luna februarie a acestui an în decurs de doi ani de la începerea construcției. Livrarea celei de-a doua nave marchează încheierea cu succes a proiectului.

Zeci de nave din segmentul apărării şi securităţii, construite în ultimii 25 de ani

Potrivit reprezentanților Damen, PNS Tabuk este o navă multifuncţională cu grad ridicat de adaptabilitate, capabilă să desfăşoare o mare varietate de operaţiuni ȋntr-un mediu maritim complex. Nava dispune de facilităţi de lansare a unui elicopter și poate lansa simultan două bărci pneumatice tip RHIB. Damen va continua să asigure asistenţă navei PNS Tabuk pe durata operării, potrivit Mediafax.

Şantierul Naval Damen din Galaţi a construit în ultimii 25 de ani peste 40 de nave din segmentul apărării şi securităţii, printre care ultimele şapte nave militare complexe pentru Marina Militară olandeză precum şi nava de patrulare Ştefan cel Mare, nava amiral a Poliţiei de Frontieră din România.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase