Home » D:News » Alexandru Rafila, mesaj pentru cei care sunt împotriva vaccinului anti-COVID

Alexandru Rafila, mesaj pentru cei care sunt împotriva vaccinului anti-COVID

Alexandru Rafila, mesaj pentru cei care sunt împotriva vaccinului anti-COVID
Publicat: 25.11.2020

Orice vaccin trece printr-un proces de studii clinice, după care trece printr-un proces de autorizare și nu se poate pune problema că aceste vaccinuri vor produce efecte adverse care să pună în pericol sănătatea populației, a spus, marți, dr. Alexandru Rafila.

„Orice vaccin trece printr-un proces de studii clinice, după care trece printr-un proces de autorizare. Autorizarea, chiar dacă se petrece mai repede, peste rând, să spun așa, e un proces foarte laborios care ține cont de toate dovezile științifice. Deci nu se poate pune problema că aceste vaccinuri vor produce efecte adverse care să pună în pericol sănătatea populației”, spune dr. Alexandru Rafila.

Mesaj pentru cei care se declară împotriva vaccinului anti-COVID

El a ținut să transmită un mesaj celor care se declară împotriva vaccinului anti-COVID, cum a fost cazul dr. Monica Pop, care a spus, la Antena3, că este îngrijorată de efectele vaccinului: „Dacă faceți leucemie, Doamne fereste!, după vaccinul asta?!”, a spus ea.

„Dacă avem opinii personale, să le ținem pentru noi”

„Cu toată stima pentru activitatea lor, haideți să vorbim fiecare despre domeniul lui de activitate. Eu, dacă mă întrebați care e strategia terapeutică în glaucom sau în cataractă, răspunsul meu este „Nu știu”. Atunci, cred că ar trebui să ne referim la ceea ce cunoaștem, iar dacă avem opinii personale, să le ținem pentru noi, să nu devenim niște influenceri ai opiniei publice, în condiția în care de aceste vaccinuri și de succesul campaniei de vaccinare depinde foarte mult reluarea funcționării acestei țări. Afirmații care nu se bazează pe nimic, deci nu există niciun fel de literatură de specialitate, studii care să certifice o astfel de opinie, cum e cea legată de leucemie, mi se par nu numai exagerate, ci periculoase”, a conchis Rafila, potrivit Mediafax.

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, deschide lista PSD București pentru Camera Deputaților.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase