Home » D:News » Documentaţia vaccinului BioNTech/Pfizer, accesată în atacul cibernetic de la Agenţia Medicamentelor

Documentaţia vaccinului BioNTech/Pfizer, accesată în atacul cibernetic de la Agenţia Medicamentelor

Publicat: 10.12.2020
Documentaţia vaccinului BioNTech/Pfizer, accesată în atacul cibernetic de la Agenţia Medicamentelor
Sursa foto: Unsplash

Compania medicală germană BioNTech a anunţat, miercuri seară, că documentaţia de aprobare a vaccinului anticoronavirus dezvoltat împreună cu firma americană Pfizer a fost „accesată ilegal” în atacul cibernetic care a vizat Agenţia Europeană a Medicamentelor.

„Am fost informaţi astăzi de Agenţia Europeană a Medicamentelor că instituţia a fost vizată de un atac cibernetic şi că unele documente referitoare la solicitarea de reglementare a vaccinului candidat anti-Covid-19 produs de Pfizer/BioNTech au fost accesate ilegal”, anunţă compania BioNTech, conform agenţiei Reuters.

„Nu au fost afectate sisteme ale BioNTech sau Pfizer în acest incident şi nu ştim dacă au fost accesate date personale ale participanţilor la studiu”, precizează compania farmaceutică, subliniind că aşteaptă date suplimentare despre incident de la Agenţia Europeană a Medicamentelor.

Agenţia Europeană a Medicamentelor a anunţat atacul cibernetic

Anterior, Agenţia Europeană a Medicamentelor a anunţat că a fost vizată, miercuri, de un atac cibernetic, fără a oferi detalii.

„Agenţia Europeană pentru Medicamente a fost vizată de un atac cibernetic. Agenţia a lansat imediat o investigaţie totală, în cooperare strânsă cu autorităţile şi cu alte entităţi relevante. Agenţia Europeană pentru Medicamente nu poate furniza detalii suplimentare pe durata investigaţiei. Informaţii suplimentare vor fi disponibile în timp util”, precizează instituţia, potrivit Mediafax.

Incidentul intervine în contextul în care Agenţia Europeană pentru Medicamente efectuează proceduri pentru aprobarea unor vaccinuri anticoronavirus.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase