Home » D:News » Uber a vândut unitatea de taxiuri zburătoare

Uber a vândut unitatea de taxiuri zburătoare

Uber a vândut unitatea de taxiuri zburătoare
Credit foto: Uber
Publicat: 10.12.2020

Uber a vândut unitatea de taxiuri zburătoare Elevate către dezvoltatorul de avioane electrice din California Joby Aviation, aceasta fiind a doua divizie pe care Uber o vinde săptămâna aceasta, în timp ce compania caută o cale spre profitabilitate, relatează BBC.

Uber a anunțat vânzarea unității sale de automobile autonome către start-up-ul Aurora.

Joby și Uber au descris tranzacția ca un „parteneriat extins”.

În cadrul tranzacției, Uber va investi 75 de milioane de dolari suplimentari în Joby Aviation.

Elevate a început în 2016 și echipa sa a promis lansarea serviciilor de taxi cu zboruri în Los Angeles, Dallas și Melbourne în 2023.

Joby a fost partener în Elevate înainte de a prelua afacerea, iar cele două companii au spus că fiecare va integra serviciile celeilalte companii în propria aplicație.

„Aceste instrumente și noii membri ai echipei vor fi de neprețuit pentru noi, pe măsură ce ne accelerăm planurile de lansare comercială”, a declarat fondatorul Joby, JoeBen Bevirt, într-un comunicat.

Uber reduce costurile într-un efort de a deveni profitabil

Cea mai recentă mișcare vine în timp ce Uber încearcă să reducă costurile într-un efort de a deveni profitabil.

Deși Uber a promis investitorilor că va atinge profitabilitatea până la sfârșitul anului 2021, compania a raportat în continuare o pierdere de 625 milioane dolari în ultimul trimestru.

Uber a fost inițial lovit puternic de pandemia Covid-19, cursele auto scăzând cu aproximativ 80% în aprilie, potrivit Mediafax.

În luna mai, compania a declarat că va reduce mii de locuri de muncă, în timp ce va închide sau consolida peste 40 de birouri.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase