Home » D:News » Studiu: Cât de mult au crescut comenzile de preparate culinare la pachet și cu livrare

Studiu: Cât de mult au crescut comenzile de preparate culinare la pachet și cu livrare

12.14.2020
Studiu: Cât de mult au crescut comenzile de preparate culinare la pachet și cu livrare
Sursa foto: Unsplash

De la izbucnirea pandemiei de COVID-19, comenzile de preparate culinare la pachet și cu livrare au crescut cu 14% în rândul consumatorilor care comandă cel puțin o dată pe lună, determinând restaurantele să-și reconfigureze rețelele, potrivit unui studiu Deloitte.

Studiul „The Restaurant of the Future Arrives Ahead of Schedule – Time to Get on Board” a fost efectuat în rândul clienților și managerilor de restaurante din SUA. Aproape două treimi (68%) dintre consumatori spun că își comandă mâncare cu livrare, 52% comandă la pachet, iar aproape jumătate (46%) dintre respondenți se așteaptă să-și mențină aceste obiceiuri și după sfârșitul pandemiei. Exponenții generației Millennials, cu vârste cuprinse între 23 și 39 de ani, plasează cele mai multe comenzi cu livrare (65%), în creștere cu 13% față de perioada anterioară pandemiei, iar 77% dintre exponenții Generației X, cu vârste cuprinse între 40 și 55 de ani, comandă mâncare la pachet, cu 20% mai mult decât în perioada înainte de COVID-19.

O taxă medie rezonabilă pentru transport

Studiul subliniază că accesibilitatea, care a fost întotdeauna un criteriu esențial în decizia consumatorilor de a frecventa un restaurant, continuă să fie un aspect important, 62% dintre respondenți afirmând că acesta este motivul principal pentru care aleg un restaurant. În contextul actual, conceptul de accesibilitate include, în accepțiunea consumatorilor, și costurile de transport, timpul de așteptare, adresele de unde pot prelua preparatele la pachet și modalitatea de interacțiune. În ceea ce privește costurile de livrare, respondenții consideră că o taxă medie rezonabilă pentru transport este de patru dolari. Legat de timpul de așteptare, 75% dintre respondenți consideră că 30 de minute sau mai puțin reprezintă un interval rezonabil și doar 20% consideră că este realist să aștepte până la 45 de minute pentru ca masa lor să fie preparată.

Tot mai mulți clienți preferă meniurile de familie

Deși sumele cheltuite de clienți la restaurante au scăzut cu peste 20% față de anul precedent, studiul evidențiază o nouă tendință de consum, și anume creșterea notei medii de plată, ceea ce indică faptul că tot mai mulți clienți preferă meniurile de familie sau care includ mai multe porții, informație utilă pentru restaurantele care vor să-și regândească oferta.

Consumatorii care sunt utilizatori de soluții tehnologice se așteaptă ca restaurantele pe care le frecventează să interacționeze cu ei în mediul digital și să le ofere opțiuni bazate pe tehnologii de ultimă generație, capabile să îi recunoască și să le rețină preferințele, conform concluziilor sondajului. Clienții din acest segment sunt dispuși să aloce resurse financiare suplimentare și să plătească în medie cu 14% mai mult pentru astfel de servicii. Șapte din zece respondenți preferă să comande cu livrare prin intermediul soluțiilor digitale, 57% dintre ei au instalată pe telefon o aplicație de livrare de mâncare, iar 48% urmăresc un cont de pe rețelele de socializare al unui restaurant sau al unui brand de produse alimentare, potrivit Mediafax.

Industria ospitalității din România a fost grav afectată

„Pandemia de COVID-19 a forțat închiderea unor afaceri, dar și identificarea ad-hoc a unor soluții inovatoare. Restaurantele au menținut interacțiunile cu clienții cu ajutorul ecosistemelor digitale – aplicații mobile, noi metode de plată, experiențe personalizate bazate pe comportamentul consumatorilor – și, în unele cazuri, chiar și-au regândit în întregime modelele de business. Industria ospitalității din România a fost grav afectată de criză și a pierdut deja câteva mii de angajați, dar unii jucători au reacționat rapid. Am văzut restaurante care s-au concentrat pe livrări și pe comenzi la pachet prin intermediul platformelor proprii sau al parteneriatelor cu platforme digitale de livrare, dar și pe noi linii de business, cum ar fi crearea de pachete semi-preparate sau de meniuri speciale pentru anumite ocazii”, a spus Zeno Căprariu, Partener Audit, Deloitte România, și liderul industriei produselor de consum.

O altă tendință identificată de studiu este atenția sporită acordată siguranței, în contextul în care munca la distanță și evitarea locurilor aglomerate transformă obiceiurile oamenilor de a lua masa. Clienții se așteaptă ca restaurantele să ia măsuri de siguranță, dar să le și comunice în mod vizibil. Patru din cinci respondenți au spus că este mai probabil să aleagă un restaurant despre care știu ce măsuri a luat pentru a asigura curățenia, siguranța preparatelor și a oaspeților și că sunt dispuși să accepte prețuri cu 10% mai mari de la aceste restaurante.

Cele mai noi articole
Ce produse au crescut cel mai mult în căutările pe Google
Ce produse au crescut cel mai mult în căutările pe Google
Scrisoare din perioada renascentistă, sigilată timp de secole, citită de cercetători fără a fi deschisă
Scrisoare din perioada renascentistă, sigilată timp de secole, citită de cercetători fără a fi deschisă
Declinul gheții din Arctica forțează urșii polari să folosească de 4 ori mai multă energie pentru a supraviețui
Declinul gheții din Arctica forțează urșii polari să folosească de 4 ori mai multă energie pentru a supraviețui
Armata SUA dezvoltă o armă de tip laser care poate vaporiza metalul prin pulsații electromagnetice rapide
Armata SUA dezvoltă o armă de tip laser care poate vaporiza metalul prin pulsații electromagnetice rapide
Unde este roverul Perseverance în imaginile impresionante surprinse cu planeta Marte
Unde este roverul Perseverance în imaginile impresionante surprinse cu planeta Marte
Cum să îți folosești telefonul mobil sau computerul pentru hotspot Wi-Fi
Cum să îți folosești telefonul mobil sau computerul pentru hotspot Wi-Fi
Serbia intenționează să interzică exporturile de litiu
Serbia intenționează să interzică exporturile de litiu
17.000 de cutremure au lovit Islanda în ultima săptămână. O erupție ar putea fi iminentă
17.000 de cutremure au lovit Islanda în ultima săptămână. O erupție ar putea fi iminentă
Un potențial contraceptiv masculin și-a dovedit eficiența
Un potențial contraceptiv masculin și-a dovedit eficiența
Asteroidul Apophis trece sâmbătă pe lângă Pământ. Cât de mult se va apropia de noi
Asteroidul Apophis trece sâmbătă pe lângă Pământ. Cât de mult se va apropia de noi
Cinci metode ciudate prin care poți să arzi mai multe calorii
Cinci metode ciudate prin care poți să arzi mai multe calorii
Pfizer face concedieri în Belgia şi mută un departament în România
Pfizer face concedieri în Belgia şi mută un departament în România
După Germania, o altă ţară aprobă vaccinul AstraZeneca la persoanele de peste 65 de ani
După Germania, o altă ţară aprobă vaccinul AstraZeneca la persoanele de peste 65 de ani
Controversele din jurul morţii lui Stalin. Care a fost cauza decesului cunoscutului lider sovietic
Controversele din jurul morţii lui Stalin. Care a fost cauza decesului cunoscutului lider sovietic
Alertă de tsunami după un cutremur de 7,2 la est de Insula de Nord a Noii Zeelande
Alertă de tsunami după un cutremur de 7,2 la est de Insula de Nord a Noii Zeelande
Agenţia Europeană a Medicamentului a început evaluarea vaccinului rus Sputnik V în vederea autorizării
Agenţia Europeană a Medicamentului a început evaluarea vaccinului rus Sputnik V în vederea autorizării
Descoperire „unică și fără precedent pentru Italia”. O trăsură ceremonială, dezgropată la Pompeii
Descoperire „unică și fără precedent pentru Italia”. O trăsură ceremonială, dezgropată la Pompeii
O specie de păianjen veninos care de obicei evită oamenii a apărut în campusul unei universități din SUA
O specie de păianjen veninos care de obicei evită oamenii a apărut în campusul unei universități din SUA