Home » D:News » Primele doze de vaccin anti-COVID-19 ajung în România pe 26 decembrie

Primele doze de vaccin anti-COVID-19 ajung în România pe 26 decembrie

Publicat: 23.12.2020
Primele doze de vaccin anti-COVID-19 ajung în România pe 26 decembrie
Sursa foto: Pixabay

Prima tranșă de 10.000 de vaccinuri anti-COVID-19 ajunge în România pe 26 decembrie, potrivit Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Marți a avut loc o întâlnire a Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), prezidată de premierul interimar al României, Nicolae Ciucă.

„A fost analizat, în detaliu, stadiul pregătirii pentru declanșarea efectivă a campaniei de vaccinare odată cu distribuția, în România, a primei tranșe de vaccinuri, de 10.000 de doze în data de 26 decembrie. În acest context, Premierul a declarat că, pentru protejarea noastră, a tuturor, este benefică respectarea măsurilor igienico-sanitare și a tuturor recomandărilor de natură medicală formulate de experții în sănătate publică, deoarece ‘infectarea nu se oprește de Crăciun și de Anul Nou’”, anunță CNCAV.

Potrivit sursei citate, au fost discutate aspecte concrete privind armonizarea la nivel național și local, asigurarea siguranței distribuției, transportului și a vaccinării propriu-zise, precum și privind informarea corectă a publicului în legătură cu acest demers.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat săptămâna trecută că primele doze de vaccin ar putea ajunge în România între Crăciun și Anul Nou, dar că va fi vorba de o tranșă simbolică, de 10.000 de doze.

Vă recomandăm să citiți și:

Joe Biden, președintele ales al SUA, s-a vaccinat împotriva COVID-19

Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat vaccinul împotriva COVID-19 produs de Pfizer și BioNTech

Întrebări și răspunsuri esențiale despre vaccinarea împotriva COVID-19 în România

De ce şeful Pfizer încă nu s-a vaccinat? Explicațiile lui Albert Bourla

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase