Home » D:News » Joe Biden, președintele ales al SUA, s-a vaccinat împotriva COVID-19

Joe Biden, președintele ales al SUA, s-a vaccinat împotriva COVID-19

Joe Biden, președintele ales al SUA, s-a vaccinat împotriva COVID-19
Credit foto: Profimedia
Publicat: 22.12.2020

Președintele ales, Joe Biden, a primit prima doză de vaccin Pfizer pentru COVID-19 în direct la televizune, explicând că vrea să le arate americanilor că este „sigur”.

Biden se alătură unui număr din ce în ce mai mare de lideri politici care s-au vaccinat, inclusiv vicepreședintele Mike Pence și președintele Camerei, Nancy Pelosi.

Duminică, în SUA a început distribuirea unui al doilea vaccin, produs de Moderna, care a fost aprobat săptămâna trecută de Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA.

Peste 500.000 de americani au fost vaccinați.

Soția lui Biden, Jill Biden, a primit prima doză mai devreme în acea zi, a declarat președintele ales. Vicepreședintele ales Kamala Harris și soțul ei Doug Emhoff sunt așteptați să se vaccineze săptămâna viitoare, notează BBC.

Câți americani vor fi vaccinați în primele 100 de zile ale lui Biden la Casa Albă

Echipa Biden și-a stabilit un obiectiv de 100 de milioane de vaccinări Covid-19 în SUA în primele 100 de zile de administrație la Casa Albă.

SUA a înregistrat peste 18 milioane de cazuri de COVID – 19 și 319.000 de decese.

Președintele Donald Trump, care a petrecut trei zile în spital în octombrie bolnav de coronavirus, nu a spus când intenționează să se vaccineze.

„Nu sunt programat la vaccinare, dar aștept cu nerăbdare să fac acest lucru la momentul potrivit”, a scris Trump într-un tweet din 13 decembrie.

Cine sunt primii vaccinați?

Centrele americane pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au lansat duminică un nou set de linii directoare pentru următoarele grupuri de americani care sunt eligibili pentru vaccinare.

  • Faza 1A: Distribuția vaccinului în SUA pentru 21 de milioane de lucrători din domeniul sănătății, precum și trei milioane de vârstnici americani care trăiesc în instituții de îngrijire. Vaccinările pentru acest grup au început săptămâna trecută.
  • Faza 1B va începe în ianuarie pentru americanii în vârstă de 75 de ani și lucrătorii din prima linie. Această categorie largă include aproximativ 30 de milioane de lucrători „care se află în sectoare esențiale pentru funcționarea societății” cu risc ridicat de expunere. Printre cei eligibili se numără polițiștii, angajații serviciilor poștale din SUA și cei care lucrează în educație, transport public, magazine alimentare, industria prelucrătoare, alimentară și agricolă.
  • Faza 1C include americanii cu vârsta de 65 de ani și peste, cei cu afecțiuni medicale care le cresc riscul de forme grave de COVID-19 și alți lucrători esențiali, dar care nu sunt în prima linie. Această categorie include aproximativ 129 de milioane de oameni.

Vă recomandăm să citiți și:

Motivul pentru care SUA a carantinat mii de doze de vaccin produs de Pfizer

De ce şeful Pfizer încă nu s-a vaccinat? Explicațiile lui Albert Bourla

Autoritățile medicale americane: Vaccinul COVID de la Pfizer poate fi făcut de persoanele cu alergii

O femeie de 90 de ani, prima din lume vaccinată anti-COVID cu serul Pfizer/BioNtech, în afara unui studiu clinic

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase