Home » D:News » Video viral: Medic român din Suedia îi explică fiicei cum funcţionează vaccinul împotriva COVID-19

Video viral: Medic român din Suedia îi explică fiicei cum funcţionează vaccinul împotriva COVID-19

Video viral: Medic român din Suedia îi explică fiicei cum funcţionează vaccinul împotriva COVID-19
Sursa foto: Ministerul Sănătății
Publicat: 05.01.2021

Sibianca Laura Ghibu este medic român stabilit în Suedia şi strănepoată a luptătorului pentru Unirea din 1918, Onisifor Ghibu. Un video cu modul în care îi explică fiicei sale cum acţionează vaccinul anti-COVID-19 s-a viralizat şi a fost preluat de autorităţile din Lombardia şi de Ministerul Sănătăţii.

Videoclipul despre vaccin făcut de fetiţa de 12 ani a medicului român stabilit în Suedia, Laura Ghibu, va fi folosit în campania de informare din Italia, iar luni a fost preluat şi pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătăţii.

„Un medic român i-a explicat fiicei ei de 12 ani cum funcţionează vaccinul împotriva COVID-19. Fetiţa a desenat ce a înţeles, rezultatul fiind în acest video. Şi Laura şi Astrid, fiica ei, se vor vaccina atunci când le va veni rândul. Pentru că au înţeles. Desigur, copiii pot primi acest vaccin doar după împlinirea vârstei de 16 ani”, este mesajul Ministerului Sănătăţii din România, postat în dreptul filmului realizat de Astrid Ventimiglia, fiica medicului Laura Ghibu.

Imaginile au devenit virale

Prima care a postat imaginile a fost medicul român Laura Ghibu, care a postat pe pagina sa de Facebook metoda inedită prin care i-a explicat copilului beneficiile vaccinului anti-COVID.

Astrid Ventimiglia şi-a întrebat mama cum funcţionează vaccinul, iar după ce i s-a explicat, copila a realizat un video cu desene şi explicaţii pe înţelesul tuturor.

Imaginile au devenit virale, iar la o oră după ce a postat şi varianta în limba italiană Laura a fost contactată de profesorul Raffaele Bruno de la Pavia, medicul de boli infecțioase care a tratat primul caz de COVID-19 în Italia. Acesta i-a cerut permisiunea să preia videoclipul pentru campania de informare asupra vaccinului în toată regiunea Lombardia, potrivit Mediafax.

„A spus că videoclipul va fi trimis la 10 milioane de locuitori din nordul Italiei”

„A spus că videoclipul va fi trimis la 10 milioane de locuitori din nordul Italiei! L-am cedat cu plăcere şi GRATUIT!”, a spus Laura Ghibu.

Laura Ghibu Ventimiglia este descendentă a familiei lui Onisifor Ghibu. Bunicul ei a fost Emil Ghibu, nepot de frate al unuia dintre cei mai importanţi luptători în realizarea Unirii de la 1918. Emil Ghibu, bunicul Laurei Ghibu, a luptat pe front, în cel de-al doilea Doilea Război Mondial. El a murit în 2020, la vârsta de 104 ani.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase