Home » D:News » Elon Musk a devenit cea mai bogată persoană din lume

Elon Musk a devenit cea mai bogată persoană din lume

Publicat: 08.01.2021
Elon Musk a devenit cea mai bogată persoană din lume
Sursa foto: Profimedia

Elon Musk, creatorul Tesla Inc și SpaceX, a devenit cea mai bogată persoană din lume, cu o avere de peste 185 de miliarde de dolari.

Creșterea de joi a prețului acțiunilor Tesla l-a împins pe Musk în fața lui Jeff Bezos, fondatorului Amazon, cea mai bogată persoană din 2017, a cărui avere a fost estimată la 184 miliarde de dolari, potrivit CNBC.

Musk avea, la începutul anului trecut, o avere estimată la 27 de miliarde de dolari. Creșterea acțiunilor Tesla și generosul pachet de venituri au adăugat la averea lui Elon Musk peste 150 de miliarde de dolari.

Valoarea de piață a Tesla Inc. a crescut la 737,6 miliarde de dolari.

Răspunzând la un tweet potrivit căruia este cel mai bogat om din lume, Musk a scris pe Twitter: „Ce ciudat”

Cea mai rapidă creștere de avere din istorie

În calitate de director executiv al Space Exploration Technologies Corp. sau SpaceX, Musk este, de asemenea, un rival pentru Bezos, proprietar al Blue Origin LLC, în cursa privatizării zborului în spațiu.

În ultimul an, averea lui Musk a crescut cu peste 150 de miliarde de dolari, probabil cea mai rapidă perioadă de creare a unei averi din istorie, alimentată de majorarea prețului acțiunilor Tesla, care au crescut anul trecut cu 743%.

Cei mai bogați 500 de oameni din lume au adăugat anul trecut o valoare record de 1,8 trilioane de dolari la averea lor combinată, o creștere de 31%. Câștigurile au fost disproporționat la vârf, unde cinci persoane dețin averi care depășesc 100 de miliarde de dolari și alte 20 au cel puțin 50 de miliarde de dolari.

În primele șase zile din noul an, clasamentul a suferit schimbări importante. Zhong Shanshan l-a depășit pe Warren Buffett pentru a revendica al șaselea loc după ce acțiunile companiei sale de apă îmbuteliată au crescut, adăugând 15,2 miliarde de dolari la averea sa.