Home » Lumea digitală » Internetul prin satelit al lui Jeff Bezos va fi mai rapid decât constelația Starlink a lui Elon Musk

Internetul prin satelit al lui Jeff Bezos va fi mai rapid decât constelația Starlink a lui Elon Musk

Internetul prin satelit al lui Jeff Bezos va fi mai rapid decât constelația Starlink a lui Elon Musk
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 28.12.2020

Elon Musk și Jeff Bezos nu sunt doar cei mai bogați oameni din lume. Amândoi sunt implicați în dezvoltarea tehnologiei la nivel global și totodată, amândoi dețin proiecte similare în domenii precum explorarea spațiului și chiar furnizarea de internet prin satelit.

Project Kuiper, alternativa companiei Amazon la serviciul Starlink de la SpaceX, este acum într-un stadiu de prototip, însă se pare că ambițiile sunt de la început mari. Conform specificațiilor tehnice, vitezele de transfer ar putea fi mai mari decât pe dispozitivele de la SpaceX.

Serviciile Starlink, deja disponibile

Serviciile Starlink sunt deja disponibile într-un stadiu incipient, primii clienți primind deja echipamentele și posibilitatea de a se conecta la internetul prin satelit al lui Elon Musk. Doar că vitezele sunt momentan destul de mici în comparație cu 4G, 5G sau conexiunile prin cablu sau fibră.

Viteză bună pentru streaming de filme și seriale

La aproximativ 100 Mbps, internetul ar trebui să aibă viteză bună pentru streaming de filme și seriale sau alte activități care nu necesită descărcarea locală. Totuși, având în vedere cât de mari sunt acum filmele la calitate înaltă și în special jocurile video, aceasta este o viteză destul de mică.

Citește continuarea pe Go4it!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase