Home » D:News » Distanțarea socială este mai probabilă în cazul persoanelor cu bani, arată un studiu

Distanțarea socială este mai probabilă în cazul persoanelor cu bani, arată un studiu

Andreea Laciu 01.21.2021

Cu cât ești mai bogat, cu atât mai probabil vei aplica distanțarea socială, ne arată un nou studiu. Cu cât veniturile unei persoane sunt mai mari, cu atât cresc șansele să se protejeze în pandemie. Așa consideră economiștii Universității Johns Hopkins, din Statele Unite ale Americii.

Când vine vorba de adoptarea comportamentelor, inclusiv distanțarea socială și purtarea măștii, echipa a detectat o legătură izbitoare cu bunăstarea lor financiară. Persoanele care câștigau aproximativ 230.000 de dolari pe an aveau cu 54% mai multe șanse să crească aceste tipuri de comportamente de auto-protecție. Asta comparativ cu persoanele care câștigau aproximativ 13.000 de dolari.

„Trebuie să înțelegem aceste diferențe pentru că ne putem strânge mâinile și putem da vina pe rușine, dar într-un fel nu contează. Factorii de decizie din politică trebuie doar să recunoască cine se va distanța social, pentru cât timp și de ce. Trebuie să știe și în ce circumstanțe să ne ofere previziuni exacte despre cum se va răspândi boala și să ne ajute să stabilim politici care să fie utile”, a declarat Nick Papageorge, profesor de economie la Broadus Mitchell, SUA, conform Phys.

Cum ne-ar putea ajuta pe viitor descoperirile despre distanțarea socială

Descoperirile ar putea contribui la apariția unor predicții mai exacte despre modul în care se va răspândi boala. Ele apar în cel mai recent Journal of Population Economics. Ca parte a unui sondaj realizat în șase țări, 1.000 de persoane din Statele Unite, din Texas, Florida, California și New York, au primit o serie de întrebări în aprilie 2020. Scopul lor era să stabilească dacă și cum s-a schimbat comportamentul lor pe măsură ce s-au înmulțit cazurile Covid-19.

Datele rezultate includ informații despre venituri, sex și rasă Acestea mai inclus și variabile unice relevante pentru pandemie. Printre acestea se numără aranjamentele de muncă și calitatea locuințelor. Aproape toată lumea și-a schimbat comportamentul într-un fel pentru a încerca să rămână în siguranță. Însă oamenii care câștigă cei mai mulți bani au făcut cele mai multe schimbări.

Cei mai mari câștigători au fost cu 13% mai predispuși să-și schimbe comportamentul. Sunt și cu 32% cu șanse mai mari să crească distanțarea socială și cu 30% cu șanse mai mari să spele mâinile și purtarea măștilor.

Vă recomandăm să citiți și:

Care este cea mai greu de obţinut maşină? Nici măcar cei mai bogaţi oameni din lume nu o pot cumpăra, iar răspunsul este unul surprinzător – FOTO

Cât de mult contează banii în relaţia amoroasă? Ce pretenţii au bărbaţii bogaţi de la femei. Ştiinţa a găsit răspunsul

De ce sunt bogaţii mai predispuşi să mintă şi să înşele?

Dificultăţile de învăţare nu corespund unor regiuni cerebrale specifice