Home » D:News » Imagini fără precedent cu Palatul lui Vladimir Putin, asemănat cu „bârlogul suprem” al unui personaj negativ din seria James Bond

Imagini fără precedent cu Palatul lui Vladimir Putin, asemănat cu „bârlogul suprem” al unui personaj negativ din seria James Bond

Publicat: 30.01.2021

Recent, o anchetă masivă a dezvăluit un loc extrem de interesant de pe coasta rusă cu ieșirea la Marea Neagră, denumit Reședința de la Idokopas sau Palatul lui Putin, bineînțeles denumirea făcând referire la președintele rus Vladimir Putin.

Se pare că proprietatea extrem de bine păzită, care acoperă o suprafață de 17.691 de metri pătrați și este situată în apropiere de stațiunea Gelendzhik, aparține lui Vladimir Putin, printr-o rețea de asociați și companii fantomă. Structura este unică, iar mulți o urmăresc îndeaproape de ani buni. Acum, un nou raport oferă detalii fără precedent despre originea proprietății și ce include de fapt.

Fundația Anti-Corupție, cunoscută și sub acronimul rus FBK, a publicat online raportul de investigație, care este disponibil în prezent doar în limba rusă, însă merită explorat măcar pentru fotografiile incluse. Investigația se bazează în mare parte pe date financiare și alte documente pe care organizația le-a obținut din diverse surse.

O proprietate demnă de un personaj negativ dintr-un film al seriei James Bond

De asemenea, ancheta include imagini cu regiuni nemaivăzute până acum ale proprietății, inclusiv cu palatul în stil italian, patinoarul, amfiteatrul și multe altele, precum și imagini interioare foarte detaliate despre cum ar putea arăta până la urmă reședința principală pe baza planurilor de etaj obținute de la un denunțător. Proprietatea dispune și de multe alte facilități opulente, printre care o piscină imensă, un teatru, un cazinou și un lounge cu o scenă pentru dans.

FBK estimează că întreaga proprietate, despre care spune că seamănă mai degrabă cu „reședința unui personaj negativ dintr-un film James Bond” și care include inclusiv un tunel de evadare, valorează aproximativ 1,4 miliarde de dolari.

De ce nu poate fi stabilită valoarea reală a Palatului lui Putin

Însă, valoarea sa adevărată nu poate fi cuantificată, deoarece nu există alte proprietăți similare acesteia, probabil în afara structurilor din Coreea de Nord. Chiar și așa, executarea unui proiect de o asemenea amploare ar fi o reală provocare din cauza sancțiunilor stricte aplicate țării.

FBK este o organizație rusă non-guvernamentală care încearcă să expună corupția în rândul oficialilor guvernamentali și care a fost extrem de critică la adresa președintelui Vladimir Putin. Există dovezi solide că fondatorul FBK, Aleksei Navalnîi, a fost anul trecut ținta unei tentative de asasinare a guvernului rus, care a implicat folosirea unei substanțe dintr-o familie secretă de arme chimice, cunoscută sub denumirea de Novichok.

Reacția purtătorului de cuvânt personal al lui Vladimir Putin

Navalnîi a fost în cele din urmă transferat pentru îngrijiri medicale în Germania, acolo unde s-a recuperat. Cu o zi înainte ca echipa sa să publice online Ancheta Palatului lui Putin, Navalnîi s-a întors în Rusia, unde a fost arestat imediat din motive extrem de îndoielnice legate de o pedeapsă cu închisoare suspendată din 2014 și acuzații de calomnie împotriva unui veteran din cel de-Al Doilea Război Mondial, potrivit The Drive.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt personal al lui Vladimir Putin, a respins investigația, numind-o „ prostie pură”, reiterând poziția de lungă durată a Guvernului rus că Putin nu are nicio legătură cu proprietatea de la Marea Neagră. Totuși, relatările din presă și acuzațiile denunțătorilor din ultimul deceniu au furnizat dovezi că președintele Rusiei are legături cu proprietatea începând cu cel puțin anul 2000.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Vladimir Putin ar putea avea imunitate pe viață

Cadoul primit de Vladimir Putin, cu ocazia zilei sale de naștere, de la armata rusă

Un apropiat al lui Vladimir Putin, interzis pe internet. Ramzan Kadyrov a rămas fără contul de Instagram cu 1.4 milioane urmăritori

Cum a ajuns Vladimir Putin dintr-un puşti sărac în preşedintele uneia dintre cele mai puternice ţări ale lumii

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase