Home » D:News » Studiu îngrijorător: Jumătate dintre români nu cred că banii pot răspândi noul coronavirus

Studiu îngrijorător: Jumătate dintre români nu cred că banii pot răspândi noul coronavirus

Studiu îngrijorător: Jumătate dintre români nu cred că banii pot răspândi noul coronavirus
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 27.01.2021

Unul din doi români nu crede că banii cash contribuie la răspândirea noului coronavirus, se arată într-un studiu făcut la începutul lunii ianuarie.

Potrivit unui comunicat al Reveal Marketing Research, în ultimul an, oamenii și-au schimbat foarte mult obiceiurile, de la cele de consum la interacțiuni până la modalități de plată.

„Pentru a limita răspândirea noului coronavirus, este recomandată evitarea folosirii banilor în numerar atunci când oamenii efectuează plăți. Multe locații încurajează această practică, iar plata cu cardul este de preferat”, se arată în comunicat.

„Cei care cred că virusul se poate transmite prin cash sunt cei mai tineri”

Conform acestuia, unul din doi români crede că banii cash nu contribuie deloc la răspândirea noului coronavirus. În schimb, 29% dintre respondenți declară contrariul – ei sunt siguri că banii cash pot răspândi virusul. Cei care sunt pasivi în legătură cu acest subiect reprezintă 21% dintre respondenți.

„Cei care cred că virusul se poate transmite prin cash sunt cei mai tineri dintre respondenți – milenialii fară partener – 36% . La polul opus se află 63% dintre tinerii profesioniști, urmați de peste jumătate dintre maturii fără partener (55%) – aceste segmente afirmă că folosirea banilor în numerar nu contribuie deloc la răspândirea virusului. Similar, aproximativ jumătate dintre familiile moderne (49%) și jumătate dintre cele tradiționale (51%) nu se așteaptă deloc că banii să influențeze în vreun fel transmiterea noului coronavirus”, susțin realizatorii studiului.

Mai mult de jumătate dintre români vor folosi tot mai puțini bani cash

De asemenea, studiul arată că mai mult de jumătate dintre români (55%) declară că în următorul an vor folosi din ce în ce mai puțini bani cash – în special maturii educați și cei fară partener. 67% dintre maturii fără partener și 63% dintre familiile moderne afirmă că în 2021 vor face mai puține plati în numerar. Inclusiv 62% dintre seniorii pensionari sunt de aceeași părere, potrivit Mediafax.

„În schimb, o treime dintre români (33%) crede că va folosi la fel de mulți bani cash și în următorul an. Familiile tradiționale și tinerii profesioniști sunt la egalitate (aproximativ 40% ambele segmente) în ceea ce privește obieceiurile de plată – ei vor folosi la fel de mulți bani în numerar. Doar 2% dintre respondenți spun că vor utiliza în mai mare măsură cash-ul anul acesta, iar 10% au selectat răspunsul , întrebați despre obiceiurile lor de plată din anul următor”, mai arată rezultatele studiului.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase