Home » D:News » Doctor de la INSP: Secvențierea, un proces laborios și costisitor

Doctor de la INSP: Secvențierea, un proces laborios și costisitor

Doctor de la INSP: Secvențierea, un proces laborios și costisitor
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 27.01.2021

Secvențierea pentru tulpina britanică a virusului SAR-COV-2 este un proces laborios și costisitor, costul fiind de 500 de euro, spune directorul CNSCBT din INSP, doctorul Adriana Pistol.

„Nu există un număr de teste care se pot face. Se vor face atâtea cât este necesar să se facă. Necesitatea vine din felul în care persoana respectivă, tulpina care e identificată la primul PCR pe care îl face persoana respectivă. Există așa-zisele tulpini suspecte în care anumite gene care sugerează posibilitatea să fie o tulpină de tip britanic care face pe omul din laborabor să supună la secvențiere. Sigur că e un proces laborios, este un proces costisitor – din câte știu eu, costă undeva în jur de 500 de euro o secvențiere”, spune doctorul Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din INSP.

Ea menționează că în România nu există multe laboratore care să secvențieze.

Focar cu noua tulpină a virusului SARS-CoV-2

Pistol afirmă că la Școala 28 din Capitală există un focar cu noua tulpină a virusului SARS-CoV-2.

„Cel puțin primele patru persoane identificate au intrat în procesul de secvențiere la Institutul Matei Balș. Din punct de vedere epidemiologic, mie mi-e suficient să spun că toate celelalte cazuri care se află în legătură directă cu aceste cazuri care se află în legătură directă cu aceste persoane au aceeași tulpină. Nici nu cred că e o necesitate să mai cheltuim banii cu secvențierile Focarul putem să spunem că s-a creionat și s-a definit”, mai spune directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din INSP, potrivit Mediafax.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase